Omega 3

Omega 3 Haberleri

Balık yağının oksidasyon riskini ortadan kaldırabilirsiniz

Balık yağının oksidasyon riskini ortadan kaldırabilirsiniz

Omega 3 yağ asitleri vücudumuz için dışarıdan almak zorunda olduğumuz, elzem yağ asitlerindendir. Besinlerle tüketeceğimiz en güçlü kaynağı ise balıktır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) haftada 2 porsiyon balık tüketmeyi önerir. Ancak birçoğumuz bu hedefe dahi ulaşamazken, haftada 2 kez balık tüketenlerde bile yetersizlikler görülebilir. Bu gibi durumlarda dışarıdan balık yağı takviyesi alınabilir.
Balık yağının faydaları nelerdir? Çocuklarda neye iyi gelir?

Balık yağının faydaları nelerdir? Çocuklarda neye iyi gelir?

Balık yağının insan sağlığına birçok açıdan faydası bulunuyor. Balık yağında bulunan Omega 3 yağ asitleri vücut sağlığı açısından gereklidir. Balık yağı vücudumuz ve beyniniz için önemli bileşenleri barındırır. Tüm çocukların sağlıklı olması ve normal şekilde büyümesi için vitaminlere, minerallere ve diğer besin maddelerine ihtiyacı vardır. Ve tıpkı D vitamini, demir ve kalsiyum gibi, çocuklar da balık yağlarından alabilecekleri eikosapentaenoik asit (EPA) ve dokosaheksaenoik asit (DHA) gibi omega-3 yağ asitlerine ihtiyaç duyarlar. Hem yetişkin bireylerin hem de çocukların omega 3 yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Peki, içerisinde bolca omega- 3 yağ asitleri barındıran balık yağının faydaları nelerdir?
Omega 3 eksikliği çocuklarda zeka gelişimini etkiliyor

Omega 3 eksikliği çocuklarda zeka gelişimini etkiliyor

Balık yağında bulunan Omega-3 yağ asitleri çocuklardaki beyin fonksiyonu ve gelişiminde önemli rol oynuyor. Omega 3 bakımından zengin beslenen çocuklarda okul başarısının daha yüksek çıktığını gösteren çalışmalar da literatürde yer alıyor. Nöroşirürji Uzmanı Op. Dr. Kerem Bıkmaz, çocuklarda zeka gelişimi için Omega 3’ün faydaları hakkında bilgi verdi. Peki, Omega 3’ün çocukların zeka gelişimine etkileri nelerdir? Omega 3 takviyesi için nelere dikkat edilmeli? İşte Omega 3 ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Balık tüketmek ölümcül hastalık riskini azaltıyor

Balık tüketmek ölümcül hastalık riskini azaltıyor

Zengin Omega 3 yağ asitleri ile birlikte D vitamini, selenyum ve iyot içeriyor, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor. Türkiye 3 tarafı denizlerle kaplı bir ülke olmasına rağmen balık tüketimi ne yazık ki istenilen düzeyde gerçekleşmiyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin Asdemir, balık tüketmenin sağlığa olan faydaları hakkında bilgi verdi.
Hangi ay hangi balık yenmeli?

Hangi ay hangi balık yenmeli?

Omega 3 deposu balığın pişirilme yöntemi kadar hangi ayda tüketildiği de önemli. Kağıt kalemi hazırlayın. Balığın aylara göre tüketim rehberini sizler için hazırladık.
Balık yağı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Balık yağı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Her yaştan bireyin ihtiyacı olan Omega 3 ve balık yağı ile ilgili uzmanlar doğru bilinen yanlışlar konusunda uyarıyor...
Sağlıklı atıştırmalık kabak çekirdeğini tüketmeniz için 9 neden

Sağlıklı atıştırmalık kabak çekirdeğini tüketmeniz için 9 neden

Çinko ve demir mineralleri açısından zengin olan kabak çekirdeği sağlıklı yağlar olarak bilenen omega 3 yağ asitleri açısından da çok iyi bir kaynaktır. Diyetisyen Tuğba Yaprak konu ile ilgili bilgiler verdi.
Balık kalbi besliyor: Somon, sardalya, uskumru ve ton balığı tüketin

Balık kalbi besliyor: Somon, sardalya, uskumru ve ton balığı tüketin

Mevsimin değişmesiyle birlikte açılan balık sezonu vesilesiyle balık tüketiminin önemine değinen Dr. Sinan Akkurt, “Yüksek bir omega 3 kaynağı olan balıklar, enflamasyon giderici etki göstererek kalp hastalıkları riskini ve trigliserid seviyelerini azaltıyor. Depresyon tedavisine olumlu etki ediyor. Gebelerde bebeğin beyin ve göz gelişimine katkıda bulunuyor. Daha genç bir cilt ve parlak saçlara sahip olmamızı sağlıyor. Alzheimer hastalarında beyne giden uyarıyı artırırken esansiyel olduğu için hastalığın önlenmesine ve etkilerinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Balık tüketimi, beyin ve göz sağlığı, diyabetin önlenmesi ve iştah kontrolünde de faydalı" dedi. Dr. Sinan Akkurt, özellikle somon, sardalya, uskumru ve ton balığı tüketilmesini önerdi
Sağlıklı atıştırmalık kabak çekirdeğinin faydaları

Sağlıklı atıştırmalık kabak çekirdeğinin faydaları

Çinko ve demir mineralleri açısından zengin olan kabak çekirdeği sağlıklı yağlar olarak bilenen omega 3 yağ asitleri açısından da çok iyi bir kaynaktır. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak kabak çekirdeğiyle ilgili bilgiler veriyor...
'Balığın kılçığı, kuyruğu ve kafası da yenilmeli'

'Balığın kılçığı, kuyruğu ve kafası da yenilmeli'

İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elmacıoğlu: Vücut direncinizi artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketimi önemlidir. Balığın kılçığı, kafası ve kuyruğu kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Özellikle hamilelikte ve kemik erimesinde bunlar çok faydalıdır
Balık tutkunlarına özel lezzet: Alabalık Füme

Balık tutkunlarına özel lezzet: Alabalık Füme

<strong>Füme Alabalık, protein ve omega 3 bakımından zengin bir besin olmasının yanında, hızlı tempoda sağlıklı yaşamak isteyenlere de alternatif bir lezzet olma özelliği taşıyor</strong>
Bademi suda beklettiğinizde bakın ne oluyor?

Bademi suda beklettiğinizde bakın ne oluyor?

Suda bekletilmiş bademler adeta doğal bir mucizedir. E vitamini, magnezyum, çinko, kalsiyum ve omega 3 gibi vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir.  
Chia Tohumu mucizesi şimdi yağıyla karşınızda

Chia Tohumu mucizesi şimdi yağıyla karşınızda

Zengin lif, protein, Omega 3 ve Omega 6 kaynağı Chia Tohumu, şimdi Chia Tohumu yağı olarak karşınızda!<br />  
Omega 3 gerçekten diyabeti tetikliyor mu?

Omega 3 gerçekten diyabeti tetikliyor mu?

Yapılan bir araştırma, somon, sardalya gibi Omega 3 yönünden zengin balıkları tüketmenin diyabete yol açtığını ortaya koydu. Peki bu konuda uzmanlar ne diyor?
Göz kuruluğuna karşı Omega 3!

Göz kuruluğuna karşı Omega 3!

Omega 3 yağ asidi, aşırı bilgisayar kullanmaya bağlı göz kuruluğunun etkilerini azaltıyor
Şiddet ve strese karşı ceviz tüketin!

Şiddet ve strese karşı ceviz tüketin!

Karadeniz, cevizin içerisinde stresi azaltacak nitelikte önemli miktarda omega 3 yağ asitleri olduğuna dikkat çekerek, "Aile içi şiddet ve strese karşı düzenli olarak ceviz tüketilmesinde fayda var" dedi
Kestane hafızayı güçlendiriyor

Kestane hafızayı güçlendiriyor

Omega 3- 6 yağlarından zengin olan kestanenin, öğrenme becerisini ve hafızayı güçlendirdiği, hatta Alzheimer üzerinde etkili olduğu belirtildi
'Yumurtayı proteini için tüketin'

'Yumurtayı proteini için tüketin'

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, tüketicilere "Omega 3" ve "selenyum"un başka gıdalarda daha yoğun miktarda bulunabildiğini kaydederek yumurtanın protein için tüketilmesini tavsiye etti
Balık, kadının kalbini koruyor

Balık, kadının kalbini koruyor

Düzenli olarak omega 3 yağı bakımından zengin balık tüketen kadınlarda kalp sorunları riski azalıyor
Omega 3 mucizesi hayat kurtarıyor

Omega 3 mucizesi hayat kurtarıyor

Her geçen gün yeni bir faydası ortaya çıkan omega-3 yağlarının yeni bir faydası daha ortaya çıktı. Düşükleri önleyecek araştırma ödül