Gluten

Gluten Haberleri

Son dakika Gluten haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gluten gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gluten haber sayfamızda...
Canan Karatay’ın da favorisi! 24 saat tok tutma garantili: Yediğiniz anda kana karışıp demir üretimini destekliyor

Canan Karatay’ın da favorisi! 24 saat tok tutma garantili: Yediğiniz anda kana karışıp demir üretimini destekliyor

25.07.2024
Ekmek yememek, özellikle rafine beyaz ekmekten kaçınmak; kan şekerini dengeliyor ve kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Ekmekten alınan fazla kalorilerden kaçınmak, daha dengeli bir diyetle beslenmeyi sağlıyor. Glüten intoleransı veya çölyak hastalığı olan kişiler için ekmek tüketmemek, sindirim sorunlarını ve diğer sağlık problemlerini önlüyor. Ekmek yemeden karnı doymayanlar için de sağlıklı alternatif önerisi Prof. Dr. Canan Karatay’dan geliyor.
Uzmanı açıkladı: Sağlıklı beslenme için öğünlerinizden eksik etmeyin!

Uzmanı açıkladı: Sağlıklı beslenme için öğünlerinizden eksik etmeyin!

18.07.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, besin değeri açısından faydalı ve düşük kalorili olması sebebiyle genellikle sağlıklı beslenme ilkesini benimsemiş, spor ve diyet yapan kişilerce tercih edilen yulaf ile ilgili bilgi verdi.
Ruslar ondan vazgeçemiyor! Vücut sağlığının gerçek kaynağı: Demir eksikliğini gidermekten hastalıkları önlemeye kadar fayda sağlıyor

Ruslar ondan vazgeçemiyor! Vücut sağlığının gerçek kaynağı: Demir eksikliğini gidermekten hastalıkları önlemeye kadar fayda sağlıyor

16.07.2024
Glutensiz beslenmek, gluten intoleransı ya da çölyak hastalığı gibi durumlar nedeniyle büyük bir önem taşıyor. Gluten; buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf türlerinde bulunan bir protein. Glutensiz diyet, buğday ve diğer glüten içeren tahılların yerine pirinç, mısır, quinoa gibi gluten içermeyen tahılların tercih edilmesini kapsıyor. Bu süreçte tercih edebileceğiniz tahıl alternatiflerinden biri ise karabuğday oluyor.
Farkında olmadan alınan kaloriler

Farkında olmadan alınan kaloriler

15.07.2024
Geçen hafta bu konuya giriş yapmıştık ama tekrar hatırlatmak istiyorum. Kilo verirken negatif enerji (kalori) dengesi sağlamak bu işin temelidir. Bunu yapamazsanız zayıflamak mümkün değildir. Negatif kalori dengesi yaratırken bize önemsizmiş gibi gözüken bazı ayrıntıların ne kadar önemli olabileceği konusuna giriş yapmıştık. Bu hafta da devam edelim bakalım…
Nakitçiler ve temassızcıların büyük savaşı

Nakitçiler ve temassızcıların büyük savaşı

14.07.2024
Yabancı bir ülkedesiniz. Tuvalet ihtiyacınız var. Umumi bir tuvaleti ücretli kullanmak istiyorsunuz. Ama üzerinizde sadece nakit para var. Kartınız yok veya temassız ödeme işlemi yok veya çalışmıyor. İhtiyacınızı göremiyorsunuz. Çünkü tuvalet sadece temassız işlemle çalışıyor... Bu anlattığım durum ütopik bir sahne değil.
Türkiye'de 700 bin kişi bu hastalığa sahip! 'Çölyak bir rahatsızlık değil, yaşam biçimi'

Türkiye'de 700 bin kişi bu hastalığa sahip! 'Çölyak bir rahatsızlık değil, yaşam biçimi'

10.07.2024
Türkiye’de 700 bin Çölyak'lı birey olduğu tahmin edilirken, her 100 kişiden 1'inin Çölyak’lı olduğunu, bu durumun buzdağının sadece görünür kısmı olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Merve Sena Nazlı, tanı almayı bekleyen çok fazla kişi olduğuna dikkat çekti.
Çölyak hastaları için bir ilk! Gluten hassasiyetine iyi geliyor, ücretsiz dağıtılıyor, vücutta ağrı ve şişliğe neden olmuyor

Çölyak hastaları için bir ilk! Gluten hassasiyetine iyi geliyor, ücretsiz dağıtılıyor, vücutta ağrı ve şişliğe neden olmuyor

9.07.2024
Çölyak hastaları için dışarıda beslenme kimi zaman son derece zor olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için harekete geçen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar Türkiye'de bir ilke imza attı! İşte glüten hassasiyeti olanları sevindiren o projeye dair detaylar...
Kadınların korkulu rüyası! Uzmanı açıkladı: Polikistik over sendromu saçların dökülmesine neden oluyor!

Kadınların korkulu rüyası! Uzmanı açıkladı: Polikistik over sendromu saçların dökülmesine neden oluyor!

3.07.2024
Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, “Kadınlarda saç dökülmesi görüldüğünde mutlaka polikistik over sendromu açısından da değerlendirme yapılmalı ve hormonal tetkikler yaptırılmalıdır” dedi.
Gluten hassasiyeti olanlar için mucize besin! Beyaz ekmek yerine geçiyor, gaz ve şişkinliği ortadan kaldırıp karnı dümdüz yapıyor

Gluten hassasiyeti olanlar için mucize besin! Beyaz ekmek yerine geçiyor, gaz ve şişkinliği ortadan kaldırıp karnı dümdüz yapıyor

3.07.2024
Gluten hassasiyeti beslenme düzenini büyük ölçüde etkiliyor. Bu durum gün içinde yaşanan besin kısıtlamalarına neden olabiliyor. Beslenme düzenini derinden etkileyen glüten hassasiyetine sahipseniz tercihinizi mucize besinden yana kullanabilirsiniz. İşte beyaz ekmek yerine geçen o besin....
Çinliler kaşık kaşık tüketiyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor: Proteinde yumurtayı sollayan tek bitkisel kaynak

Çinliler kaşık kaşık tüketiyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor: Proteinde yumurtayı sollayan tek bitkisel kaynak

24.05.2024
Karabuğday, son yıllarda popülerlik kazanan ve sağlığa birçok faydası olan bir süper gıda olarak öne çıkıyor. Glutensiz yapısıyla özellikle çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan bireyler için ideal bir seçenek olan karabuğday, aynı zamanda yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor. Yaklaşık 6 bin yıl önce Çin'den gelen, ravent familyasına ait çiçekli bir bitkiden elde edilen bir tohumdur. İçeriğinde bol miktarda protein, lif, vitamin ve mineral barındıran bu değerli tahıl, kalp sağlığını korumaktan kan şekerini dengelemeye kadar birçok alanda olumlu etkiler sunuyor. Karabuğdayın faydalarını daha yakından inceleyelim.
Kırmızı etten 10 kat daha fazla protein içeriyor! Kaşık kaşık yiyin: Diyetisyenler öneriyor, 3 kaşığı 75 kalori, gluten hassasiyeti olanların vazgeçilmezi

Kırmızı etten 10 kat daha fazla protein içeriyor! Kaşık kaşık yiyin: Diyetisyenler öneriyor, 3 kaşığı 75 kalori, gluten hassasiyeti olanların vazgeçilmezi

19.05.2024
Son yıllarda beslenme alışkanlıklarında önemli bir yer edinen kinoa, sağlıklı yaşam trendleriyle paralel olarak popülerliğini arttırıyor. Beyaz, kırmızı ya da siyah gibi farklı renklerde bulunan kinoa, esnek bir yapıya sahip ve çeşitli yemeklerde kullanılabiliyor. Kinoa, yüksek besleyici değeriyle dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası haline geliyor. Peki, etten bile daha fazla protein içeren bu besin neden önemli? Hangi sağlık sorunlarına fayda sağlıyor? Nasıl tüketilir?
Mantarın da adı var

Mantarın da adı var

15.05.2024
Biz kadınlar mantardan çok çekiyoruz. Çaresi var elbette ama çektirdiği de az değil.
Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı göz sağlığını tehdit ediyor

Uzmanı uyardı: Ekran bağımlılığı göz sağlığını tehdit ediyor

10.05.2024
Ekran bağımlılığının yol açabileceği göz problemlerine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selçuk Nafız Çekmeceli, “Tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazların günlük hayatımızda çok kullanılması, 'bilgisayar görüş sendromu' olarak adlandırılan ve göz yorgunluğu bulguları ile karşımıza çıkan tabloya neden olur. Bu tablo göz çevresi ve baş ağrısı, göz kuruluğu, yanma, batma, gözlerde yabancı cisim hissi, kızarıklık, bulanık görme gibi bulgularla karşımıza çıkar" dedi.
Tahta kaşığın içindeki gluten bile riskli! 'Biraz yesem ne olur?' demek büyük bir hata

Tahta kaşığın içindeki gluten bile riskli! 'Biraz yesem ne olur?' demek büyük bir hata

9.05.2024
Çölyak hastalığı, bağışıklık sisteminin vücuda gluten adı verilen bir protein içeren yiyeceklere yanlışlıkla saldırması sonucu ortaya çıkan bir otoimmün hastalıktır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf türlerinde bulunan bir protein kompleksidir. Çölyak hastalığı olan kişiler gluteni sindiremezler ve bağışıklık sistemi ona saldırır. Çölyak hastalığında farkındalığın artırılması için her yıl kutlanan 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gastroenteroloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, “Çölyak hastaları için tahta kaşığın içindeki glüten bile riskli" dedi.
Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!

Tüketildiği anda sindirim sistemine zarar veriyor! İşte insan vücudunun en büyük düşmanı!

3.05.2024
Gün içerisinde tüketilen besinler, vücuda sayısız fayda sağlıyor. Vitamin ve mineral deposu olan yiyecekler kadar bedene zararı olanlar da var. Bunların en riskli olanları ise doğrudan sindirim sistemine zarar verenler. Peki, hangi besinlerin kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor? İşte detaylar…
Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

26.04.2024
Batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen gıda intoleransı, teşhis konulup tedavi edilmediğinde kişinin hayat kalitesini önemli oranda düşürüyor. Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Bilge Özel, toplumda en çok görülen gıda intoleranslarından biri olan histamin intoleransının her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebilmesine rağmen daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünün belirtti.
Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik deyip geçmeyim: En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

Baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik deyip geçmeyim: En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor

25.04.2024
Batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen gıda intoleransı, teşhis konulup tedavi edilmediğinde kişinin hayat kalitesini önemli oranda düşürüyor. Doç. Dr. Gonca Bilge Özel, toplumda en çok görülen gıda intoleranslarından biri olan histamin intoleransının her yaştan ve cinsiyetten insanda görülebilmesine rağmen daha çok orta yaşlı kadınlarda görüldüğünün belirtti.
Canan Karatay sert çıkıştı: O at yiyeceğidir, asla yemeyin! Tiroidi bozup kilo aldırıyor!

Canan Karatay sert çıkıştı: O at yiyeceğidir, asla yemeyin! Tiroidi bozup kilo aldırıyor!

3.04.2024
Kilo vermek adına farklı pek çok besin kaynağını tüketiyoruz. En sık tükettiğimiz besinlerden biri var ki Canan Karatay onun hakkında oldukça sert açıklamalarda bulundu. İşte faydalı diye yediğimiz ama sağlığımızı yerle bir edip tiroidlerimizi bozan o besin...
Sahurdan sonra herkes bu hatayı yapıyor: Organlara en büyük zararı veriyor

Sahurdan sonra herkes bu hatayı yapıyor: Organlara en büyük zararı veriyor

19.03.2024
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.
Japonlar bardak bardak içiyor! Tek tanesi altın değerin: Vücudu dipçik gibi yapıyor

Japonlar bardak bardak içiyor! Tek tanesi altın değerin: Vücudu dipçik gibi yapıyor

17.03.2024
Japonlar uzun ömürleri ve sağlıklı yaşamlarıyla dikkat çekiyor. Japonya'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay türüdür. İsmine rağmen karabuğdayın buğdayla akrabalığı olmaması ve gluten içermemesi gluten hassasiyeti olanlar için uygun bir seçimdir.
Glüten alerjim var ne yapmalıyım?

Glüten alerjim var ne yapmalıyım?

15.03.2024
Bağışıklık sisteminin glüten adı verilen bir protein içeren yiyeceklere karşı aşırı reaksiyon vermesiyle ortaya çıkan glüten alerjisi, giderek daha yaygın hale gelen bir sağlık sorunudur...
Çölyak hastalığında ishal ve karın ağrısı görülebilir

Çölyak hastalığında ishal ve karın ağrısı görülebilir

23.02.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, çölyak hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çölyak hastalığının tanımını yapan Dyt. Kara, “Çölyak hastalığı genetik yatkınlığı olan bireylerde glütenin vücuda alınmasından sonra ortaya çıkan otoimmün bir hastalıktır. Hastalığın kesin tanısı ince bağırsak biyopsisi ile konmaktadır” diye konuştu.
O da genetik çıktı! Tek yumurta ikizlerinde yüzde 70 oranında görülüyor!

O da genetik çıktı! Tek yumurta ikizlerinde yüzde 70 oranında görülüyor!

23.02.2024
Genetik bazı faktörler vücutta ortaya çıkması muhtemel rahatsızlıkların oluşumunu destekliyor. Bu sorunların uzun vadede çeşitli kronik hastalıklara dönüşmesi ise yaşam kalitesini düşürüyor. İşte o da mı genetikmiş, dedirten hastalık ve faktörlere göre görülme sıklığı!
Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

Haftada 2 kez yiyince kanser riskini yüzde 35 azaltıyor! Uzmanı açıkladı: Glutensiz beslenme çok yanlış!

20.02.2024
Bazı besinler, kanser riskini azaltıcı etkileri ve yaşam kalitemize olan doğrudan etkileri ile dikkat çekiyor. Bir besin kaynağı var ki onu yiyende kanser riski yüzde 35 azalıyor! İşte uzmanının muhakkak yenmeli dediği o besin ve kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler!
Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

19.02.2024
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.