Aralık ayında hangi balık yenir? Aralık’ta hangi balık lezzetli olur? Taze balık nasıl anlaşılır?

Aralık ayında hangi balık yenir? Aralık’ta hangi balık lezzetli olur? Taze balık nasıl anlaşılır?

2.12.2023
Aralık ayının gelmesiyle balık tezgahları gitgide renklenmeye başladı. Havalar soğudukça balıklar lezzetlenirken, vitamin deposu derya kuzuları sofralarda daha çok yer almaya başladı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de pek çok farklı balık türü bulunuyor. Ancak her balık yılın her ayında aynı lezzete sahip olmuyor. Peki, Aralık ayında hangi balık yenir? Aralık’ta hangi balık lezzetli olur? Taze balık nasıl anlaşılır? İşte yanıtı…
Hangi mevsimde hangi balık tüketilir? Taze balık nasıl anlaşılır? İşte doğru balık seçmenin püf noktaları...

Hangi mevsimde hangi balık tüketilir? Taze balık nasıl anlaşılır? İşte doğru balık seçmenin püf noktaları...

29.09.2023
Av sezonunun açılması ile birlikte tezgahlarda balık fiyatları düşmeye başladı. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında hangi balığın hangi mevsimde tüketileceği geliyor. Peki taze balık nasıl seçilir? Hangi mevsimde hangi balık tüketilir?
MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya açıkladı: Hangi ayda hangi balık yenir?

MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya açıkladı: Hangi ayda hangi balık yenir?

2.10.2021
MasterChef Jürisi Mehmet Yalçınkaya, Posta Gazetesi okuyucuları için mevsiminde, taze ve doğal beslenmenin altını çizdi ve nisan ayında başlayıp, eylül ayında biten balık avlanma yasağını dikkate alarak, Eylül ayından itibaren hangi balığı hangi ayda yiyebileceğimize dair rehber niteliğinde bir liste yaptı. Aynı zamanda avlanma yasağı başladığında her mevsim rahatça tüketebileceğimiz balıkları da listeledi. İşte balığı tam zamanında yemek için aylara göre balık takvimi!
Taze balık ve bayat balık arasındaki farklar nelerdir? Zehirlenmelere karşı balıklar nasıl saklanmalı?

Taze balık ve bayat balık arasındaki farklar nelerdir? Zehirlenmelere karşı balıklar nasıl saklanmalı?

22.09.2021
Ülkemizde deniz mahsulleri; karides, kalamar, midye, balık gibi deniz ürünleri sıkça tüketilir. Deniz ürünlerinin hatalı muhafaza edilmesi, iyi pişirilmemesi veya iyi temizlenmemesi sonucu oluşan enfeksiyonlara bağlı besin zehirlenmelerine karşı deniz ürünlerinin saklanmasında bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir. Ancak bir de ürünlerin bayat olma durumu söz konusudur. Peki balığın bayat olup olmadığını nasıl anlarız? Hangi hatalar balığın hızlıca bozulmasına yol açar? Balık alırken dikkat edilmesi gerekenlerden balığın saklama koşullarına kadar her şey bu haberimizde!