Gündem HDP sözcüsü Baydemir'den Hollanda yorumu

HDP sözcüsü Baydemir'den Hollanda yorumu

Paylaş
HDP sözcüsü Baydemir'den Hollanda yorumu

HDP grup toplantısında konuşan Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Hollanda ile yaşanan krize değindi, "Bu konuda en dürüst davranan yine kabinenin bakanı oldu. Ömer Çelik 'bu krizden sonra oyumuz arttı' dedi. Bütün mesele bu" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Hollanda ile yaşanan krize değindi, "Senin ülkende insanlar fikirlerini özgürce ifade edebiliyorlar mı? Hayır. 6 milyon oyun iradesini taşıyan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, 40 milletvekili, iki bakan, Cizre'ye giremedi.Bu konuda en dürüst davranan yine kabinenin bakanı oldu. Ömer Çelik 'bu krizden sonra oyumuz arttı' dedi. Bütün mesele bu" dedi.

"İÇERİDEKİ KUTUPLAŞMA YETMEDİ"


Türkiye'nin sorun yaşamadığı komşusunun kalmadığını ifade eden Baydemir, "İçerideki kutuplaşma yetmedi şimdi de Avrupa ile kutuplaşma, düşmanlık, kriz yaratmanın çabasını en üst düzeyde görüyoruz" diye konuştu.


"SUÇ PORTAKALIN DEĞİL"


Rusya ile uçak krizini anımsatan Baydemir, "Şimdi yine karnabahara vize almışlar. Peki domatesin suçu ne? Suç portakalın hiç değil. Suç sizin zihninizde" ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, HDP seçmenlerinden referandumda oy istediğini belirten Baydemir, "Aynı Başbakan İzmir'de İzmir marşını okuyor, aynı Başbakan bir başka yerde bozkurt işareti yapıyor" dedi.