Ekonomi İki yakanın kavuşmasına saatler kaldı

İki yakanın kavuşmasına saatler kaldı

Paylaş
İki yakanın kavuşmasına saatler kaldı

İstanbul'daki trafik sorununa çözüm olması beklenen boğazın üçüncü köprüsünde sona gelindi. Saatler sonra üçüncü köprünün son tabliyesi yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Temmuz veya Ağustos ayında hizmete gireceğini açıkladığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Araçların ve trenlerin geçeceği çelik tabliyelerin yerleştirilmesine hızla devam ediliyor. Bugüne kadar en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 58’i yerlerine yerleştirilerek montajı tamamlandı.

Orta bölümü yerleştirilecek 9 metrelik son tabliye, bugün düzenlenecek törenle yerine yerleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne gelerek incelemelerde bulunması bekleniyor.

Son tabliyenin yerleştirilmesiyle birlikte İstanbul Boğazı'nda iki yaka üçüncü kez birleşmiş olacak.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyolda viyadükler de önemli bir yer tutuyor. Mevcut yolun 13.5 kilometrelik kısmının viyadükler üzerinde geçirileceği belirtildi. Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde 3 önemli viyadüğün daha tamamlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Tamamlanan viyadük ve yolların büyük bölümünün ise asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildiği öğrenildi. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda daha önceden tamamlanan viyadüklerle birlikte 6’sı tek 29’u çift ayaklı olmak üzere toplam 35 viyadükten 25’inin tamamlanmış olduğu belirtildi.