Kültür - Sanat Naturalizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Naturalizm akımı eserleri nelerdir?
Paylaş
Naturalizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Naturalizm akımı eserleri nelerdir?

Naturalizm akımı doğacılık anlamına gelmektedir. Felsefede de önemli bir yere sahip olan bu akım özellikle resim sanatında görülmektedir. Sanat ve resim alanlarında yapılan çalışmalarda naturalizm örneklerini görmek mümkündür. Doğacılık adı ile bilinen bu akımın başında ise Jack London yer almaktadır. Emile Zola ve Guy de Maupassant isimleri de naturalizm akımı içerisinde sıkça geçmektedir. Türk edebiyatında yer alan isimler arasında Hüseyin Rahmi Gürpınar gelmektedir. Naturalizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir ve eserleri nedir sizler için derledik.

Naturalizm akımı örnekleri ile kişiler bu akımı daha iyi kavramaktadır. Hem sanat alanlarında hem felsefede hem de edebi alanlarda geçen akımlardan biridir. Farklı uygulamalar ile beraber naturalizm temsilcileri de kendi fikirlerini ortaya koymaktadır. Bilimi ve doğa canlılarını konu alan bu akımın temelinde biyolojik olaylar incelenmektedir.

Haberin Devamı

 

 Bu çalışmalara bilimsel naturalizm adı verilmektedir. Aynı zamanda gözlem ve analizler bu uygulamada en çok yapılan çalışmalar olarak bilinmektedir. Doğanın yasalarını öğrenmek ve keşfetmek isteyenler naturalizm akımını keşfetmektedir.

 

 

 NATURALİZM AKIMI NEDİR?

 

 Naturalizm akımı gözlem ve analizlere dayalı çalışmalar olarak adlandırılmaktadır. Bu konuda bilimsel örnekleri incelemek daha doğru olacaktır. Aynı şekilde farklı alanlarda yapılan çalışmalara da bilimsel naturalizm adı verilmektedir. Doğacılık kavramı ile eşleşen bu düşünce hem doğal nedenlerle meydana gelmekte hem de rastlantısal incelemeler ortaya çıkartmaktadır.

 

 Neden ve sonuç bu akımda en önemli konulardan biridir. Aynı zamanda filozofların tamamı evren içerisinde meydana gelen olayları bu neden sonuç çalışmasına bağlamaktadır. Bu şekilde naturalizm akımı ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

 

 

 NATURALİZM AKIMI TEMSİLCİLERİ KİMLERDİR?

 

 Naturalizm akımı içerisinde Er Razi ve Cafir Hayyan gibi natüralist pek çok filozof bulunmaktadır. Bu düşünce akımını savunan ve çalışmalarında da uygulayan oldukça fazla sanatçı yer almaktadır. Naturalist düşünürlerin tamamı belirli bir ekol üzerinde çalışmaktadır.

 

 Tabiatçılığı savunan düşünürlerin başında yer alan isim ise Fransız yazar Emile Zola'dır. Jack London, Gerart Hauptman, Stephen Crane, Henrik Ibsen ve Frank Norris naturalizm akımı temsilcileri arasında yer almaktadır. Birbirinden farklı düşünür ve filozof da bu akımın belli başlı temsilcileridir.

 

 

 NATURALİZM AKIMI ESERLERİ NELERDİR?

 

 Naturalizm örnekleri her bir ülkede farklı şekillerde incelenmektedir. Kitab-ül Kimya ve Tanımlar Kitabı yapılan bu çalışmaların örnekleri olarak bilinmektedir. Naturalizm akımı örnekleri arasında Germinal, Nana, Yaşama Sevinci, Bir Aşk Sayfası, Suçluyorum kitapları yer almaktadır. Her bir temsilci kendi alanında bir çalışma gerçekleştirmektedir.

 

 Farklı ekoller geliştirerek bunlar üzerinde çalışmaktadır. Aynı şekilde bu akım içerisinde de çeşitli fikir ayrılıkları meydana gelmektedir. Bunun için detaylı çalışmalar ve farklı eserler ortaya çıkmıştır. Er Razi ve Cafir Hayyan gibi filozoflar bu akım için oldukça fazla eser sunmuştur. Bazı naturalist akımcılar tanrının varlığını kabul ederken bazıları inkar etmiştir. Bu sebeple ortaya çıkan eserlerde de farklılık görmek mümkündür.

Haberin Devamı