Dünya Parlak hayatların acı gerçeği! K-pop’un gözlerden uzak tutulan arka planının hikayesi...

Parlak hayatların acı gerçeği! K-pop’un gözlerden uzak tutulan arka planının hikayesi...

Paylaş
Parlak hayatların acı gerçeği! K-pop’un gözlerden uzak tutulan arka planının hikayesi...

K-pop grubu Astro'nun solisti Moonbin önceki gün ölü bulundu. Şarkıcının intihar etmiş olabileceği açıklandı. Bu durum, dikkatleri K-pop yıldızlarının intiharlarına çekti. İşte devlet destekli yapım şirketlerinin ürettiği baskı ve K-pop’un gözlerden uzak tutulan taciz, tecavüz, şantaj, kölelik dolu arka planının hikayesi...

'K-pop' olarak bilinen Kore pop müziğinin önde gelen gruplarından Astro'nun üyesi Moonbin (25) önceki gün Güney Kore'nin başkenti Seul'deki evinde ölü bulundu. Ölüm sebebi otopsiyle belli olacak. Ancak polis, şarkıcının intihar etmiş olabileceğini açıkladı. Bu durum gözleri K-pop yıldızlarının intiharına çevirdi.

Haberin Devamı

Kasım 2019'da KARA grubunun üyesi Goo Hara (28) intihar etmişti. Goo Hara'dan sadece 1 ay önce de f(X) grubu üyesi Sulli, sosyal medyada uğradığı hayran zorbalığı nedeniyle canına kıymıştı. 2017’de de bir başka K-pop yıldızı SHINee grubunun solisti Jonghyun intihar etmişti.

K-POP 'DEHŞETİ'

Bu intiharların arkasında ise K-pop'un 'dehşet dolu' arka planı yatıyor. 1997’de Doğu Asya Mali Krizi sırasında ekonomik sıkıntıya giren Güney Kore, günü kurtarmak yerine uzun vadeli projeleri tercih etti. O dönem ülkede yaygın olan K-pop ile dünyaya açılmaya karar verdiler. Devlet destekli yapım şirketleri kuruldu. Bu şirketler, yetenekleri buluyor, evrensel melodili besteler hazırlanıyor, renkli klipler çekiliyordu. Bu yatırımla ülke ayağa kalktı. Sektör artık sadece müzik alanında değil, turizmde de ülkeye yüksek gelir getiriyor.

Haberin Devamı

 

 

4.7 MİLYAR DOLAR

K-pop artık dünyayı domine eden Amerikan kültürüne en büyük tehdit olarak görülüyor. Sektör, ülke ekonomisine yıllık 4.7 milyar dolar gelir getiriyor. Ülke genelinde ‘yıldız yaratmak için’ özel kamplar var. Yetenekli çocuklar daha 10 yaşında kampa alınıyor. ‘Mükemmel fizik’ elde etmek için çok sıkı diyet uygulanıyor. Sonra da estetik ameliyata zorlanıyorlar. ‘Şanslı’ olup kontrat imzalayanları ‘kölelik sözleşmesi’ bekliyor. Şarkıcılar gelirlerinin büyük bölümünü yapımcılara kaptırıyor. Kontratı iptal etmek isterlerse çok yüksek tazminat ödüyorlar.

TECAVÜZ 'OLAĞAN'

Bu tazminatı göze alanlara ise gizli kamera görüntüleriyle şantaj yapılıyor. Baek Ji-young adlı şarkıcı sözleşmesini iptal edince, menajeri Kim Shi-won, ünlü ismin seks kasedini yayınlamıştı. Tecavüz ve taciz ‘sektörün olağanı’ olarak görülüyor. Birçok erkek şarkıcı da, kadın yıldız adaylarını fuhuşa zorluyor. Mayıs 2019'da Bigbang grubu üyelerinden Seungri, fuhuş yaptırmaktan tutuklanmıştı. Ayrıca sosyal medyanın etkisiyle oluşan hayran baskısı da şarkıcıları olumsuz etkiliyor. Sonunda da şarkıcılarda psikolojik çöküş başlıyor.

 

 

EN YÜKSEK İNTİHAR ORANI

Güney Kore’de gençler arasında intihar son derece yaygın. OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) üyeleri arasına 40 yaş altında en yüksek intihar oranı Güney Kore’de.

Haberin Devamı