Dini bilgiler Er-Rafi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rafi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Rafi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rafi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Er-Rafi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rafi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Er- Rafi kelime olarak, yukarı çıkaran, yükselten, yücelten ve şeref veren şeklinde tanımlanmaktadır. Yüce Allah, istediği kullarına şeref vererek yükseltir, başka kullarından üstün hale getirir. İstediğini zengin yapar, şerefli hale getirir, saygıdeğer yapar. Dilediğine îmân bahşeder, sâlih ameller işlemesine ve cennetine girmesine imkân verir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Er- Rafi esması, Yüce Allah'ın dostlarının tâat ya da amellerini kabul eden ve onları kendisine yakınlaştıran, dünya genelinde şerefli kılan olarak tanımlanır. Aynı zamanda Hafid kelimesi de itaat etmeyen kulların uzaklaştırılması ve mertebelerini düşürülmesi demektir.

Haberin Devamı

 

ER- RAFİ NE DEMEK?

 Allah'ın (c.c.) isimlerinden biri olan, çok anlamlı ve derin anlamlar taşıyan Er-Rafi esma-ül hüsna içerisinde bulunan bir isim olmaktadır. Allah'ın (c.c.) pek çok farklı özelliklerini tasvir etmek amacıyla 99 isimlerinin anlamları detaylı bir şekilde öğrenilmelidir.

 Er-Rafi; Allah'ın dilediği kulunun makam ve mertebesini yükselttiği, sevdiği kullarını yücelten, aynı zamanda istediği kulunu aziz kılan. Kullarını zilletten izzete yükselten, düşen kullarını kaldıran, onların dereceleri artıran şeklinde anlamlandırır. Er-Rafi ismi Allah'ın istediği kullarını aşağıya indirdiğini, istediği kullarını da yükseklere çıkardığı anlamına gelir.

 

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ER RAFİ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Peygamberimiz Hz. Muhammed bir hadisinde sabır gösteren Müslümanların Allah katında olan mertebelerinin artacağını belirtmektedir. Buna bağlı olarak da Er-Rafi esmasının faziletlerine erişmek için zikir çekilmektedir. Er-Rafi esmasının anlamını bilen kişilere Allah tarafından kıymet görmüş diğer başka bireylere değer verilmesi öğütlenmektedir. Er-Rafi esmasının faziletleri;

Er-Rafi esması, Ya Rafi Celle Celalühü denilerek teşbih edildiği zaman, bu zikri çeken kişi de Allah katında maddi ve manevi olarak yükselmektedir. Aynı zamanda bu ermeyi sürekli çeken kişi de dünya üzerinde bol rızık ile ödüllendirilir. 

Er-Rafi esmasını zikir çeken kullar, dünyada var olan zalim ve düşman kişilerden zarar görmez. 

Er- Rafi esmasını Pazartesi veya Cuma geceleri zikir çeken kişi, toplumun içerisinde saygı ve değer görür.

Heybetli şeklinde tarif edilen çok yüksek bir mevkie eriştirmektedir.

 

ER- RAFİ ESMASININ FAYDALARI

Günde 1251 kere Er-Rafi zikrini çeken kişilerin hem ilmi hem de malı artmaktadır. 5 vakit namazdan sonra da 351 defa Er- Rafi zikrine devam eden kişinin rızkı artar, maddi tüm işleri açılır, mesleğinde ya da işinde çok büyük başarılar elde eder. Bu esmasının çok önemli tesir gücü de bulunmaktadır.

 Dünya ve de ahiret derecelerinin yükselmesi için, toplumda sevilip sayılmak, şeref ve de itibar görmek, yücelmek, Allah'ın sevgili kulu olmak isteyenler bu tesirli ismin etkisi ile istediklerine hızlı bir şekilde ulaşabilir. Bu esma ile maddi ve dereceler ve rütbeler yükselir. 

Haberin Devamı

 Er-Râfi esması kişideki gam, keder ve kasaveti kaldırır. 70 defa Er- Rafi ism-i şerifini zikreden kimse, zalimin zulmünden korunur. Er- Rafi ermesi ile her türlü işte başarılı olmak, makam ya da mevkide yükselmek isteyen kişiler, şeref ve de itibar sahibi olmak için bu esmaya devam etmektedir.