Dini bilgiler Er-Rahman ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rahman esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Rahman ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rahman esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Er-Rahman ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Rahman esmasının faziletleri nelerdir?

Esmaül Hüsna yani Allah’ın isimlerini zikretmenin sayısız faziletleri bulunmaktadır. Dua ederken esmaları kullanmak oldukça sevaptır. Er-Rahman esması da en sevilen ve sıklıkla zikredilen Allah’ın en güzel isimlerimden biridir. Er rahman esmasının ne anlama geldiği ve faziletleri en çok araştırılan konular arasındadır. İşte Allah'ın isimlerinden Er Rahman esmasının anlamı ve faziletleri hakkında merak edilenler.

 Er Rahman Allah’ın 99 isminden bir tanesidir. Er Rahman merhamet eden anlamına gelmektedir. Allah’ın dünyadaki bütün kullarına ayırt etmeden merhamet etmesini vurgulamaktadır.

Haberin Devamı

 ER-RAHMAN NE DEMEK?

 Er Rahman esmasının anlamı oldukça merak edilmektedir. Rahman kelimesi rahmet kelimesinden türemiştir. Allah yeryüzündeki bütün canlılara merhamet edendir. Sonsuz merhameti ile lütfedendir. Bu Esma Allah’a isyan eden ve inanmayan kullarına karşı merhametinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.

 Rahman ismi Kuran-ı Kerim’de toplamda 57 adet bulunmaktadır. Kuranı- Kerimde Er Rahman esmasının geçtiği ayetlerden bazıları şunlardır:

 İsra Suresi – 110

Bakara Suresi – 163

Taha Suresi - 90

Rad Suresi – 30

Enbiya Suresi – 42 – 112

Rahman Suresi -1-2

Mülk Suresi – 29

 Er-Rahman isminin bir önemi de bizi yaratan Allahu Teala’nın hatalarımıza ve kusurlarımıza karşı bu kadar merhamet göstermesi karşısında biz kulların da O’nun yarattığı her şeye karşı merhamet göstermemiz gerektiğidir.

Haberin Devamı

 

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ER RAHMAN ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

 Yüce Allah’ın merhametine nail olmak isteyen kişilerin Er-Rahman ismini zikretmesi çok faydalıdır. Er-Rahman esmasının içerisinde birçok fazilet ve sır bulunmaktadır.

 Er Rahman esmasının faziletleri şunlardır:

Er Rahman esmasını her gün 298 kere zikreden kimsenin bunalımı, sıkıntısı, stresi geçer. Gönlüne rahatlık ve huzur dolar.

Er Rahman esmasını düzenli zikreden kimsenin istekleri kabul olur. Allah’ın lütuflarıyla ödüllendirilir.

Cimri bir kişiye 299 kere okunan Er Rahman esması kişinin cimriliği bırakıp cömertleşmesine vesile olur.

Er Rahman esmasını her gün düzenli okunması kişinin saygı görmesini sağlar. İstediği makam ve mevkie ulaşmasına vesile olur.

Cuma günleri ikindi namazının ardından ‘Ya Allah Ya Rahman’ zikrine devam eden kimsenin dilekleri yerine getirilir.

Sabah uyanınca 100 kere zikreden kişinin merhamet ve sevgi duyguları gelişir.

Rahman ismini beyaz bir kağıda 298 kere yazıp bu kağıdı üzerinde taşıyan kişi her türlü nazar, afet ve beladan korunur. Evde saklanırsa kişinin evi kötülüklerden korunur.

Er Rahman esması üç aylardan birinde bir kap içine yazılır ve bu kap yağmur suyu ile doldurulup kötülük yapan kimseye içirilirse bu kişinin kalbi yumuşar ve kötülük yapma isteği yok olur.

Haberin Devamı

Er Rahman esması aklında kötülük bulunan ahlakı bozulmuş kimselerin yaşadığı yere asıldığında o kişinin ahlakında güzel değişiklikler olduğu görülür.

40 gün boyunca 1000 defa Er Rahman esmasını zikreden kişinin kalp gözü açılır.

 

ER RAHMAN ZİKİR SAYISI, ZİKİR GÜNÜ VE ZİKİR SAATİ 

 Er Rahman zikrinin ebced değeri: 289’dur. Zikir günü Pazar günüdür. Zikir saati ise gün doğumudur.