Dini bilgiler Er-Raki̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Raki̇b esmasının faziletleri nelerdir?

Er-Raki̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Raki̇b esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Er-Raki̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden Er Raki̇b esmasının faziletleri nelerdir?

Er rakib isminin zikredilmesi çok önemlidir ve kullara birçok faydası bulunur. Allah'ın (cc) faziletli esmalarından biri olan er rakib esması kötülüklerden korunmak ve belalardan uzak olmak için zikredilir. Kişi çocuğunun üzerine er rakib esmasını okursa çocuğu her daim güvende olur ve tüm kazalardan uzakta bulunur. Er-Rakib ne demektir ve faziletleri nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Er rakib isminin anlamı gözetleyip kontrol eden ve sürekli kontrol altında bulunduran demektir. Er rakib ismi Allah'ın (cc) kullarından haberdar olduğunu müjdeleyen bir isimdir. 

Haberin Devamı

 

ER-RAKİB NE DEMEK?

Her olayı ve her varlığı sürekli gören, koruyup kollayan, gözeten anlamlarına gelen er rakip ismi Müslüman kimseler için birçok fayda bulundurmaktadır. Er rakib isminin anlamları arasında kendisinden hiçbir şey gizlenmesi mümkün olmayan, baktığını gören, bütün işleri murakabesi altında olan anlamları da vardır. Er rakib isminin ebced zamanı ve zikir saati de ayrıca bulunmaktadır.

Zikir sayısı 312 saat olan er rakib esmasının zikir saati de zühre saati olarak tespit edilmiştir. Zikir günü cuma olan er rakib isminin Er rakib ya da Ya rakib şeklinde zikir saatleri içerisinde çekilmesi uygundur. Er rakib esmasının içten ve samimi olması halinde herhangi bir günün herhangi bir saatinde zikredilmesi de faydalı olur. 

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ER RAKİP ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan Er rakib ismi Müslüman kullar için faydası bol olan esmalardan biridir. Er rakib ismi aşikar ve gizli, maddi ya da manevi tüm işlerden korunmak için ya da büyülerin bozulması için okunmalıdır. Eğer büyüden korunmak ya da kötülüklerden uzak olmak için okunursa Er Rakib esmasının 312 kere Ya Rakib Celle Celalühü şeklinde zikredilmesi gerekir.

Bu isim çocuklar dışarı çıktığında onların tüm kazalardan ve belalardan korunması için de okunabilir. Bunun için el çocuğun boynunun üzerine koyulur ve 7 kere de Ya Rakib Celle Celalühü denir. Allah'ın oldukça faziletli isimlerinden biri olan Er rakib isminin günün her saatinde okunması faziletlerinden yararlanmak için önemlidir.

Esmaların içten ve samimi bir şekilde zikredilmesi faziletlerinden faydalanmak adına çok önemlidir. Bu nedenle esmaları zikretmek halinde nasıl faydaları olacağını ve esmaların anlamlarını bilmek gerekmektedir. Tüm esmaların faziletleri birbirinden farklı olsa da bütün esmalar faziletlidir ve Allah (cc) ile kul arasında bir bağ olmasını sağlar.

Manevi olarak kendini üzgün ya da yalnız hisseden herkesin Allah'ın (cc) istediği ismini zikretmesi yeterli olur. Allah (cc) her zaman derdi ve sıkıntısı olan kullarının yanındadır ve onlar için en hayırlısı ister. Er rakib ismini kendinin, çocuğunun ya da malının üzerine okuyanlar da koruma altına alınır ve bunların başına Allah'ın (cc) izniyle hiçbir şey gelmez. Allah (cc) kullarının isteklerine karşılık verir ve onları asla geri çevirmez. 

Haberin Devamı