Dini bilgiler Risalet nedir? Risalet ne demek TDK? Risalet kavramları sözlük anlamı...

Risalet nedir? Risalet ne demek TDK? Risalet kavramları sözlük anlamı...

Paylaş
Risalet nedir? Risalet ne demek TDK? Risalet kavramları sözlük anlamı...

Tebliğ etmek, haber götürmek ya da elçilik etmek gibi anlamlar kapsamında Risalet kelimesi ön plana çıkar. Aynı zamanda bir kişi ya da kişilerin herhangi bir amaçla bir yere gönderilmesi biçiminde anlama sahiptir. Risalet nedir? Risalet ne demek TDK? Risalet kavramları hakkında tüm detayları posta.com.tr okurları için derledik.

Sözlük anlamı üzerinden Risalet kelimesi elçilik etmek biçiminde kullanılır. Aynı zamanda dini açıdan Müslümanlıkta bir anlama sahiptir. Bu anlam ise peygamberlik olarak ön plana çıkar. Yani Allah ile kulları arasında elçileri ifade eden bir anlama sahiptir. Kökeni Arapça olması ile aynı zamanda günlük yaşamda kelime anlamı doğrultusunda kullanılır.

Haberin Devamı

RİSALET NEDİR?

Değişik kelime grupları üzerinden ele alınmak suretiyle Risalet kelimesi değerlendirilir. Hem günlük hayatın içerisinde kullanılan bir kelime olarak hem de dini açıdan anlamı doğrultusunda ön plana çıkar.

  • Tebliğ etmek
  • Haber götürmek
  • Elçilik etmek
  • Birinin bir amaçla bir yere gönderilmesi
  • Peygamberlik

Bu şekilde birçok farklı anlamı ile birlikte hem kelime anlamı hem de dini açıdan anlamı doğrusunda ön plana çıkar. Arapçada yaygın kullanılmasına rağmen Türkçede belli başlı eserlerde ve kaynaklarda görülen bir kelimedir.

RİSALET NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu dahilinde Risalet kelimesi elçilik ya da tebliğ etmek gibi anlamlara sahiptir. Aynı zamanda peygamberlik anlamıyla birlikte dini açıdan da önemli bir yere sahiptir. Diğer yandan haber götürmek ya da birini bir amaç doğrultusunda herhangi bir yere göndermek olarak da farklı biçimlerde ele alınır. Türkçede yerleşik olarak bulunan önemli kelimelerden biri olduğunu ifade etmek mümkündür.

Haberin Devamı

RİSALET KAVRAMLARI SÖZLÜK ANLAMI

Elçilik ya da tebliğ etmek veya kadar götürmek gibi farklı kavramlar üzerinden risalet kelimesi ön plana çıkar. Aynı zamanda mesaj sürü taşıyan ve sefaret kavramları kapsamında değerlendirilir. İslamiyet açısından ele alındığı zaman dese peygamberlik olarak kullanılan kavramlar içerisinde gelen kelimelerden biridir. Herhangi bir amaç ve durum karşısında, kişi ya da kişilerin mesajı iletmesi konusunda elçilik yapması olarak kullanılır. Hem günlük hayatın getirdiği anlamı doğrusunda hem de İslamiyet üzerinden çıkan anlamı ile ele alınır.