Dini bilgiler Tekamül nedir? Tekamül ne demek TDK? Tekamül etmek sözlük anlamı...

Tekamül nedir? Tekamül ne demek TDK? Tekamül etmek sözlük anlamı...

Paylaş
Tekamül nedir? Tekamül ne demek TDK? Tekamül etmek sözlük anlamı...

Tekamül, Arapça bir kelimedir ve Türkçeye de Arapçadan gelmiştir. Tekamül kelimesi dilimizde olgunlaşma anlamında kullanılır. Olgunlaşma anlamına gelen tekamül kelimesi sık sık kullanılmaktadır. Tekamül nedir ve TDK sözlükte anlamı ne demek Posta.com.tr okuyucuları için derledik.

Tekamül, olgunlaşma anlamına gelen bir kelimedir. Türk Dil Kurumundaki anlamına göre tekamül olgunlaşma demektir.

Haberin Devamı

TEKAMÜL NEDİR?

Dilimizde birçok kelime vardır ve farklı dillerden de binlerce kelime geçmiştir. Bazı kelimeler her ne kadar farklı dilden geçmiş olsa da dilimizde sık sık kullanılır. Tekamül, Arapça bir kelimedir ve kökeni de Arapça olarak bilinir. Türkçeye Arapçadan geçmiş olsun tekamül kelimesinin TDK sözlük anlamı olgunlaşma demektir.

TEKAMÜL NE DEMEK TDK?

Tekamül kelimesinin TDK sözlük anlamı olgunluk ya da olgunlaşma demektir. Aynı zamanda Türk Dil Kurumuna gör tekamül evrim, gelişim ya da gelişme anlamlarına da gelir. Arapça bir kelime olan tekamül kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Bu nedenle anlamak ya da cümle içinde kullanmak için tekamül kelimesi dilimizde hangi anlama gelir öğrenmek gerekir.

TEKAMÜL ETMEK SÖZLÜK ANLAMI

Arapçadan dilimize geçen bir kelime olan tekamül kelimesi günümüzde kullanılmaya devam edilen kelimeler arasındadır. Tekamül genellikle cümle içinde olgunluk ya da olgunlaşma anlamlarında kullanılır. Tekamül etmek de bir kimsenin olaylar ya da durumlar karşısında tekamül etmesi olgunlaşması ya da evrim geçirmesi anlamındadır. Tekamül etmek olgunluk göstermek, evrim geçirmek ya da gelişim göstermek anlamlarındadır. Kişinin bir konuda kendini geliştirmesi ya da daha olgun bakabilmesi tekamül etmesi anlamındadır.

Haberin Devamı

TEKAMÜL ETMEK İLE İLGİLİ CÜMLELER

Bu kadar intibak kabiliyeti ve tekamül kuvveti olan hareketli ve dinamik bir millet olmasaydık durumumuz hiç bu kadar iyi olmazdı.

Sen de onların sportif kabiliyetlerinin, morallerinin çok tekamül ettiğini fark etmiş olmalısın.

Bu olay karşısında kısa süre içinde bu kadar tekamül etmeni itiraf etmeliyim ki ben de beklemiyordum.

Arapça bilgisini tekamül etmek için altı aydan daha fazla süreli oraya gitmesi ve eğitim alması gerekiyormuş

Sen de biraz tekamül etsen de orta yolu bularak seninle daha iyi anlaşsak keşke.