Ramazan En-Nur ne demek? Allah'ın isimlerinden En Nur esmasının faziletleri nelerdir?

En-Nur ne demek? Allah'ın isimlerinden En Nur esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
En-Nur ne demek? Allah'ın isimlerinden En Nur esmasının faziletleri nelerdir?

Nur sözcüğü ziya ve ışık kelimeleriyle eş anlamlıdır. Manevi ışık ve gönül rahatlığı anlamlarına gelir. Esmaül Hüsna'da En-Nur ismi yer alır. Kullarını hidayete erdiren, doğru yola ileten, kalplere iman ve nur veren demektir. Allah'ın doğru yola ilettiği kullar, günahlardan uzak durur, küçük günahları içinde tövbe eder. Merak eden kişiler için En-Nur ne demek? Allah'ın isimlerinden En Nur esmasının faziletleri nelerdir sizler için derledik.

Nur sözcüğü mecazi anlamda temizlik ve saflık anlamlarında Melekler nurani varlıklar arasındadır. Küçük büyük hiç günah işlemezler, Allah'ı tespih ederler

Haberin Devamı

 

EN-NUR NE DEMEK? 

En-Nur iki anlamı vardır. Birinci anlamı, gönüllere iman ve nur veren anlamındadır. Allah, günahlardan uzak duran, hayırlara yönelen, ibadetlerini aksatmayan kulunun gönlünü nuruyla doldurur. O nur, kulunu dünyevi zevklerden uzak tutar ve cehennem ateşinden korur. Allah'ın kalbini nurla doldurduğu kullarında sıkıntı, huzursuzluk ve umutsuzluk olmaz.

 Allah kullarının gönlünü temiz kalp ve niyet ile mükafatlandırandır. Çünkü o kullar takva ehlidir. Allah takva yolunda yürüyen ve ilerleyen kullarının yolunu nuruyla ışıklandırır. En-Nur ikinci anlamı bilinmeyenleri öğreten, hidayete erdiren ve yol gösteren anlamlarındadır.

Peygamber efendimiz (sav) inen ilk sure Kalem Suresidir. Bu surede Allah'ın kullarına bilmedikleri şeyleri öğrettiği yazılıdır. Allah nuruyla yol gösterir, kullarını doğru yolda yürümesini sağlar. Akıllı ve irade sahibi olan insanlar, kalbindeki ışıkla beraber doğruyu yanlışı ayırır. Helal ve haram şeyleri birbirinden ayırır. 

Haberin Devamı

 

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EN NUR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

En Nur ismini günlük hayatta zikretebilirsiniz. Çünkü pek çok güzel fazileti bulunmaktadır. Zikrin daha tesirli olması için belirli gün ve saatler bulunur. Bu gün ve saatlerde zikr ettiğiniz zaman daha iyi sonuç alabilirsiniz.

En Nur ismi Perşembe ve Cuma günlerinde zikredilir. Perşembe günü zikir saati ise Müşteri vakti olarak geçer. Cuma gününde ise Zühre saatidir. Ebced değeri 256'dır, bu sebeple bu sayıda zikredilmesi gerekir.

 

EN NUR İSMİNİN BİLİNEN FAZİLETLERİ ŞUNLARDIR:

- Her gün 256 kere "Ya Nur" şerifini zikreden kişinin basireti ve şansı açılır. Gönlü bol nurlu olur, içi ve dışı birden aydınlanır.

- 5 vakit namaz sonrası 256 kere "Ya Nûr celle celâlühû" zikrini dile getiren kişinin imanı kuvvetlenir. Ailesi ve çevresi tarafından sevilir. Yüzü nur ile dolar.

- Nur suresinde yer alan 35. Ayeti, 7 defa okuyup ardından 100 kere "Ya Nur" ismini okuyan kişinin gönlü ilahi nur ile dolar taşar.

- Her gün 256 kere "Ya Nur" ismini okuyan kişi sıkıntı, üzüntü ve kederden kurtulur. Böylelikle daha huzurlu ve mutlu olur.

Haberin Devamı

- Hasta olan kişiler her gün şifa ayetleriyle beraber 256 kere "Ya Nûr celle celâlühû" şerifini okursa Allah'ın izniyle iyileşir.

- Her gün 256 kez bu ismi şerifi zikretmek önemlidir. Zikreden kişinin kalbi hikmet ve iman nuru ile taşar. Kalbi ve bedeni nurlanır.