Sağlık Ağız kokusuna karşı sahurda maydanoz ve nane yiyin!

Ağız kokusuna karşı sahurda maydanoz ve nane yiyin!

Paylaş
Ağız kokusuna karşı sahurda maydanoz ve nane yiyin!

Ramazan ayında 18 saate yakın süren orucun, ağızda kuruluğa ve ister istemez ağız kokusuna yol açtığını bunun da tüketilecek bitkilerle önüne geçilebileceğini belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağız kokusunu önlemek için tavsiyelerde bulundu

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, sahur ve iftarda tüketilecek maydanoz, nane, zencefil, tarçın gibi bitkilerin ağız kokusunu engelleyebileceğini söyledi ve tavsiyelerde bulundu:

Haberin Devamı

İftardan veya sahurdan sonra dişler fırçalanmıyorsa gıda artıkları ağız kokusuna neden olur. Uzun süre temizlenmeyen ağızda, diş eti iltihabı başlar ve bu iltihap da kokuya neden olur. İftardan ve sahurdan sonra yemek artıklarını uzaklaştırmak için dişler mutlaka en az 2-3 dakika fırçalanmalı. Sonrasında da diş ipi ve gargara kullanılmalı.

"1 bardak süt, kokuyu azaltıyor"

Bunun yanında ağız kokusunu engellemek için bitkilerden de yararlanılabilir. Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil çay, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna iyi gelir. Kimi çiğ şekilde çiğnendiğinde kimisi de çay şeklinde demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer. Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de kokuyu azaltır.

"Sadece gargaraya güvenmeyin"

İçinde alkol olan ağız gargaraları, ağız kuruluğunu daha da artırır. Dişleri fırçalamayıp sadece gargarayla diş üzerindeki plağı uzaklaştırmaya çalışmak, son derece yanlış. Ağız kokusunu gidereyim derken daha fazla ağız kokusuna neden olunur. Oruçluyken su yutmamak şartıyla gün içinde ağzın çalkalanması da bakterileri ve ağız kokusunu azaltır. "

Haberin Devamı