Bayramda eti abartmayın
Kilolu ve kolesterolü olanların Kurban Bayramı'nda yoğun et yemesinin kalbi alarma geçireceği belirtildi
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Gülümser Heper, şişman ve kolesterolü olanların Kurban Bayramı’nda yoğun et yemesinin kalbi alarma geçireceğini söyledi.
Prof.Dr. Heper, dünyada kalp damar hastalıklarının az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sorunu olduğunu belirtti. Prof.Dr. Heper, “En önemli risk faktörleri sigara, kolesterol ve şişmanlık. Hastalığı erkene almak ya da geciktirmek yaşam stili değişiklikleriyle gerçekleşecektir. Koruyucu diyet politikası, Akdeniz tipi diyet politikasıdır. Bütün yemeklerimizde zeytinyağını ön plana çıkartmak zorundayız. Beyaz et, balık etini ön plana çıkarmalıyız” dedi.
İnsanların et yemeye de ihtiyacı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Gülümser Heper, “Et, ızgara ya da haşlama şeklinde yenilirse ihtiyaç büyük oranda karşılanmış olur. Şişman ve kolestorolü olanların eti abartarak yemelerini asla tavsiye etmiyoruz.
Kurban kesen insanlar yoğun et yemeyecek, et yiyemeyecek durumdakilere dağıtacak. Onlar da protein ihtiyaçlarını karşılayacak. Sosyal denge de bunu gerektiriyor” diye konuştu.
Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/DHA
- ‘Hipertansiyon hastalarının yüzde 60’ı, hastalığının farkında değil’
- Özellikle erkekleri etkiliyor, kısırlık riskiyle karşı karşıya olabilirsiniz!
- Sessiz katil olarak biliniyor, her gün bir uçak dolusu insanı öldürüyor! 100 kişiden 30'unda görülüyor, felç riskini 7 kat, kalp yetersizliği riskini ise 6 kat artırıyor
- Güneş gözlüğünün rengini seçerken bunlara dikkat edin!
- Bu yiyecekleri tüketmek hafızayı siliyor! Yapılan son araştırma şaşırttı