Beden Sağlığı Denemeyen pişman oluyor! Akciğerlerdeki mukusu söküp atıyor, öksürüğü kesiyor!

Denemeyen pişman oluyor! Akciğerlerdeki mukusu söküp atıyor, öksürüğü kesiyor!

Paylaş
Denemeyen pişman oluyor! Akciğerlerdeki mukusu söküp atıyor, öksürüğü kesiyor!

Son zamanlarda herkesin birden hasta olması vatandaşları endişelendirirken, uzmanlar bu durumun koronavirüs kaynaklı olmadığını ve mevsim geçişlerine bağlı grip salgını yayıldığını belirtiliyor. Öksürüğü geçirmek için kimyasal yollar yerine doğal çözümler arayanlar için bin derde deva bir tarif hazırladık.

Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın sosyal medyada paylaştığı gül tomurcuklu elma çayı tarifi kısa sürede çok beğeni topladı. Kışın hastalıklardan kurtulsak bile öksürük ve balgam peşimizi ne yazık ki bırakmıyor. Dr. Özyaral’ın bir fincan çayı şölene dönüştürerek hazırladığı şifa deposu tarif, göze hitap ettiği gibi çok da faydalı. Gül tomurcuklu elma çayı muhteşem balgam söktürücü olup inatçı öksürüğün ve ses kısıklığının atlatılmasını kolaylaştırıyor. Soğuk havalarda vücut direncini arttırmak veya yakalandığınız hastalığı daha hafif atlatmak için şifa deposu elma çayı tarifi haberimizde.

Haberin Devamı

GÜL TOMURCUKLU ELMA ÇAYI TARİFİ


Elmanın kendisi kadar kabuğunun da pek çok faydası bulunuyor. Elma kabuğunun demlenmesiyle hazırlanan elma kabuğu çayı tarifi çok etkili ve anında işe yarıyor. Özellikle öksürüğü hafifletici ve balgam sökücü etkisiyle ön plana çıkan gül tomurcuklu elma çayı için gerekli malzemeleri sıralayalım:

 

GEREKLİ MALZEMELER:

  • 1 adet elma
  • 10 adet gül tomurcuğu
  • 1 adet çubuk Seylan tarçın
  • 2 adet taze dilimlenmiş zencefil
  • 2 adet dilimlenmiş limon
  • 1-2 çay çay kaşığı ham bal (isteğe göre)
  • 2-3 adet karanfil (isteğe göre)

GÜL TOMURCUKLU ELMA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kaynamış suyun içerisine yıkayıp ince ince dilimlediğiniz elmayı, gül tomurcuğunu, tarçını, zencefili, karanfili ve limonu ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kısık ateşte kaynatın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından fincana süzün. Dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz.