Beden Sağlığı Katy Perry’nin hileli sağ gözü ve kırık oyuncak bebek numarası

Katy Perry’nin hileli sağ gözü ve kırık oyuncak bebek numarası

Paylaş
Katy Perry’nin hileli sağ gözü ve kırık oyuncak bebek numarası

Katy Perry, Las Vegas’ta geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği konserinde, kırık bir oyuncak bebek gibi “bozulan gözlerini” açıp kaparken önce hayranlarını korkuttu, ardından “senin bir robot olduğunu biliyorduk” gibi eğlenceli yorumlar aldı. Daha önce göz tembelliği olduğunu söylediği için bunun bir sahne şovu mu yoksa gerçek mi olduğu uzun süre tartışıldı. Biz de sonuç ne çıkarsa çıksın böyle bir şeyin gerçekte de olup olamayacağını araştırdık, bu sırada asıl gerçek de ortaya çıktı.

Posta.com.tr | Katy Perry, geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta verdiği konserinde sahne gösterisi sırasında tüm hayranlarını endişeye düşürecek şekilde sağ göz kapağını bir an açamadı. Eliyle uyarak denese de tekrar gözü kapandı. Sonra, tıpkı kırık bir oyuncak bebek gibi seğiren sağ gözünü eliyle düzeltti.

Haberin Devamı

Olaydan sonra, Katy Perry'nin sağ gözüne dair video tüm sosyal medya kanallarında viral oldu. Katy Perry, işini bilen ve ekibinin sözünü dinleyen bir şov insanı olarak sessiz kaldı ve konuşulanları yüksek ihtimal pek rahat olan koltuğundan takip etmeye devam etti. Bu sırada sosyal medya trafiklerinin büyük oranda yükseldiğine, halkla ilişkiler ekibi ile onlara binlerce Amerikan doları olarak dönecek etkileşim raporlarındaki başarılı grafiklere göz attıklarına eminiz.

Ardından ortaya pek çok teori atıldı. Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Bozkurt’a gerçek olsaydı, böyle bir şeyin hangi nedenlerle olabileceğini sorduk.

1. GÖZ TEMBELLİĞİ

Op. Dr. Bozkurt, “Katy Perry daha önceden göz tembelliği olduğunu söylemişti. Fakat sahnedeki göz kapağının kapanması ile göz tembelliğini ilişkilendirmek doğru olmaz. “ diyerek sözlerine başladı.

Haberin Devamı

Ambliyopi (göz tembelliği) çocukluk çağında başlayan görme bozukluğu nedeniyle görmenin bir gözde geri kalmasıdır. Bu hastalığın en sık bulgusu ise bir gözün, diğerinden bağımsız olarak içe veya dışa doğru kaymasıdır.

Göz tembelliğinde Op. Dr. Bozkurt'un da belirttiği gibi, göz kapaklarında değil, gözde bir kayma olduğundan, bu göz sorununa dair teorileri hızla eliyoruz.

2. MYASTENIA GRAVIS (MG)

Kronik ve bir bağışıklık sistemi hastalığı olan Myastenia Gravis (MG) seçeneklerden bir diğeriydi. Bu hastalık, vücudumuzun kendi sinir-kas kavşağına karşı ürettiği antikorlar sebebiyle istemli hareketleri kaslara iletmemize engel olan bir hastalık.

Op. Dr. Bozkurt, hastalığın ilk belirtisinin genellikle istemli kaslarımızda ağrısız meydana gelen kuvvetsizlik olduğunu belirtiyor. “Göz kapağında düşüklük ilk bulgulardan biri olabilir.” diyen Op. Dr. Bozkurt, “Fakat bununla beraber çift görme, diğer iskelet sistemi kaslarında da kuvvetsizlik, yutma güçlüğü gibi diğer bulguların da gelişmesini bekleriz” diyerek MG’nin de böyle bir göz sorununda elenen hastalıklardan biri olduğunu belirtiyor.

3. KİRPİK YAPIŞTIRICISI

Katy Perry’nin takma kirpiklerini yapıştırmak için kullandığı yapıştırıcının göz kapaklarının arasına akarak geçici olarak yapışmaya sebep olması bile bu hastalıklardan daha olası.

Haberin Devamı

“İNSAN VÜCUDUNDA HENÜZ AÇMA KAPAMA TUŞU TESPİT EDEMEDİK”

Nitekim, kendisi daha sonra bunun bir 'sahne gösterisi' olduğunu söyledi. Op. Dr. Bozkurt’un da “Şahsi görüşüm de bu yöndedir. İnsanın doğal bir ortamda göz kapağını açamaması halinde panik ve endişe hâkim olmalıdır ki videoda görüleceği üzere sakin bir şekilde şakağına dokunarak göz kapağını tekrar açabiliyor. İnsan vücudunda henüz açma/kapama tuşu tespit edemedik.” diyor.

KATY PERRY'NİN AÇIKLAMASI

Zira Katy Perry, haber etkisini kaybetmeye başladıktan ve grafikler düşüş eğrisine geçtikten sonra tekrar ortaya çıktı ve bunun bir sahne gösterisi olduğunu açıkladı.

Perry, “Tüm düz dünyacılarımı sevgiyle karşılıyorum” diye başladığı sözlerini, “Las Vegas’ta kırık oyuncak bebek göz partisi numaramı gerçek hayatta görmeye gel” diyerek sonlandırdı.