Beden Sağlığı Soğan kürü nasıl yapılır? Soğan kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Soğan kürü nasıl yapılır? Soğan kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Paylaş
Soğan kürü nasıl yapılır? Soğan kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Soğan kürü, iyi huylu prostat büyümesi, miyom, polikistik over, menopoz, kıl dönmesi, hamile kalma gibi çeşitli durumların tedavi edilmesinde sıkça kullanılan bitkisel bir kür olarak bilinir. Evlerinizde taze şekilde de yapabileceğiniz bu kürü düzenli olarak 15 gün kadar kullanmanız gerekir. Soğan kürü nasıl yapılır sizler için derledik.

 Soğan evlerde yemek yaparken sıkça kullandığımız bir sebzedir. Fakat bunun dışında, içeriğinde yer alan A, B ve C vitamini, iyot, silis, kükürt ve fosfor gibi çeşitli maddeler de antibiyotik görevi görerek içerikleri sayesinde de hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

 

 SOĞAN KÜRÜ NASIL YAPILIR? 

 Soğan kürü hazırlayabilmek için 2 adet kahverengi soğan ve 2 bardak içme suyu kullanmak gerekir. Öncelikle de soğanın kabuklarını soymadan önce bol suda iyice yıkamanız gerekir. Daha sonra da sirkeli su içinde yıkadığınız soğanları 15-20 dakika kadar bekletmeniz gerekir.

 Daha sonra da bir tencere içinde suyu kaynatarak su kaynamaya başladığında içine dörde bölünen soğanları da ilave etmeniz gerekir. Soğanları, iyice yumuşayıncaya kadar pişirerek, pişen soğanları da cam bir kabın içine süzmeniz gerekir. Hazırlamış olduğunuz soğan kürü suyunu da su ılındıktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz.

 

 SOĞAN KÜRÜ YAPILIŞI

Soğan kürü yapmak, aslında çok basittir. Aynı zamanda soğan kürü kullananlar arasında gerçekten fayda gören kişilerin sırrı da günlük hazırlık, taze bir tüketim ve doğru bir süre içinde uygulama yapmalarında gizlidir.

Haberin Devamı

Soğan kürü, 15 gün boyunca öğle ve akşam yemeklerinden hemen önce bir bardak tüketilir.

İki bardak içme suyu ve açık kahverengi soğan hazırlayabileceğiniz soğan kürü için, beyaz soğan ve mor soğanın kesinlikle tercih edilmemesi gerekir.

Soğan kürünün adetin kaçıncı gününde kullanılır ya da adetliyken herhangi bir dönem içinde yapılması etkilerini değiştirip değiştirmeyeceği kürün yapılma nedenine göre değişkenlik gösterir.

Kaynayan suyun içine ise, dört parçaya bölünmüş olan soğanı atarak kaynatıp kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu kürü, özellikle de kadınlarda sıkça görülen endometriozis (çikolata kisti) oluşumlarına karşı kullanılan tedavi edici bir özelliğe de sahiptir.

SOĞAN KÜRÜ FAYDALARI VE KULLANIMI

Soğan kürü, kadınlarda sıkça görülen miyom ve çikolata kisti oluşumuna karşı tedavi edici bir özelliğe sahiptir.

Kadınlarda sıkça görülen vajinal akıntıları önlemeye yardımcı olur.

Kadınlarda sıkça görülen adet düzensizliklerini kolaylıkla gidermek için çok etkilidir.

Menopoz döneminde olan kadınlar tarafından soğan kürü düzenli bir şekilde kullanılıyorsa, menopoz şikayetlerinde önemli ölçüde azalma yaşanır.

Soğan kürünün içinde sulfosid maddesi yer alır. Bu da genellikle antibiyotik özelliği taşıdığını gösterir.

Haberin Devamı

Kıl dönmesi tedavisinde sıkça kullanılır ve oldukça etkilidir.

Balgam söktürücü olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda vücuttaki yağlanmaları azaltır ve hızlı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur. Özellikle de soğuk algınlığı, grip ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerin tedavisinde sık sık kullanılır.