Günde üç porsiyondan az meyve ve sebze tüketiyorsanız risk altındasınız
Kanada’da yürütülen araştırma sonuçlarına göre; günde üç porsiyondan az meyve ve sebze tüketenlerde anksiyete bozukluğu oranı daha yüksek.
Meyve ve sebzeyi az tüketen yetişkinlerde kaygı bozukluğu görülme olasılığının arttığı saptandı. Kanada’da yürütülen kapsamlı araştırmada, yaşları 45 ila 85 arasında değişen yaklaşık 27 bin kişinin sağlık verileri ve beslenme alışkanlıkları incelendi. Araştırmayı yürüten Kwantlen Politeknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Karen Davison, yürüttükleri araştırmada, günde üç porsiyondan az meyve ve sebze tüketenlerde anksiyete bozukluğu görülme oranının, bunları gerektiği miktarda tüketenlere göre yüzde 24 daha fazla olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Vücuttaki yağ oranı ile paralel
Çalışmayı yürüten ekipten Jose Mora-Almanza, ayrıca vücuttaki yağ oranı yüzde 36’yı geçenlerde kaygı bozukluğu görülme olasılığının da yüzde 70’lere kadar çıkabildiğini ifade etti. Davison, yağ oranı yüksek olanlarda daha fazla inflamasyon görüldüğünü, bunun da kaygı bozukluğuyla ilişkilendirildiğini belirtti. Araştırmanın bulguları "the International Journal of Environmental Research and Public Health" dergisinde yayımlandı.
AA
- Uzmanından uyarı:İnme riskini azaltmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durun
- Alzheimer'a yakalanmamak için haftada 3 gün en az 30 dakika egzersiz yapılmalı”
- Yapay zekanın son mucizesi: Psikolojik destek erişimi olmayanlar için en hızlı çözüm!
- Mevsim geçişleri ruh sağlığımızı etkiler mi?
- İşin uzmanı uyardı: Çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen harekete geçin