SAHURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
• Sahura kalkmadan oruç tutmak oldukça sakıncalıdır. Kan şekerini dengelemek için mutlaka sahura kalkılmalı sahurda kan şekerini yavaş yükselten yulaf ve esmer ekmek gibi kompleks karbonhidratlar tercih edilmelidir.
• En kaliteli protein olan yumurtayı soframızdan eksik etmeyip diğer hayvansal protein kaynaklarından süt, yoğurt ve az tuzlu peynir tüketmeyi de unutmamak gerekir.
• Posa ve lif alımını arttırmak için çiğ sebze ve meyvelere her zaman yer verilmeli.
• Sahurda sizi ilerleyen saatlerde susama isteğini azaltabilmek için tuzlu gıdalardan, mide yanması ve reflü gibi sorunlarla karşılaşmamak için yağlı ve baharatlı yiyeceklerden özellikle bu öğünde uzak durulmalıdır.