Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 5 Nisan 2022

Güne Başlarken | 5 Nisan 2022

Paylaş
Güne Başlarken | 5 Nisan 2022

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

 -Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın gizli seferberlik ilan ettiğini ve para karşılığında tecrübeli 60 bin kişiyi silah altına almaya hazırlandığını iddia etti.

-Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımızın bölge ve dünya barışını tesis etmeye yönelik samimi gayretleri, ülkemizin istikrarlaştırıcı gücünü pekiştiriyor" dedi.

-Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 31’inci haftasında Atakaş Hatayspor, sahasında Adana Demirspor ile karşılaştı. Karşılaşma, 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

-Fransa Dışişleri Bakanlığı, 35 Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edildiğini açıkladı.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Güne Dair Notlar

  • 5 Nisan günü saat 7.35'te dolar 14,69 TL, euro ise 16,12 TL.
Hava durumu ise şöyle: 
İstanbul, 8°C, 15°C sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
Antalya, 15°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu
Ankara, 9°C, 18°C Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
Trabzon, 9°C, 14°C Hafif yağmur ve sağanak yağışlı
Diyarbakır, 7°C, 26°C Az bulutlu ve açık

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Akşam TV'de ne var?

Kanal D: 20.00 Üç Kız Kardeş, STAR TV: 20.00 Sinema: Düğün Dernek, ATV: 20.00 Destan

SHOW TV: 20.00 Yerli Dizi: Baba, TRT 1: 20.00 Masumlar Apartmanı

Zaman geçirmek için öneriler:

Film: Bir Zamanlar Anadolu'da - Nuri Bilge Ceylan (2011)

Dizi: Şahsiyet

Kitap: Üç 21 Kuralı - Aşkım Kapışmak

Mobil oyun: The Room Three

İftarda ne yesek?

Sahurda ne yesek?

Ramazan ayına özel pratik bilgi:

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinlerin tercih edilmesini önerdi. Bir bardak sütün 5 saat tok tuttuğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını belirtildi. Oruç tutanlara sahurda süt içmeleri tavsiyesinde bulunuldu.
Sahurda içilen 1 bardak süt gün boyu tokluk hissi yaratıyor. Gün içerisinde direncinizi artıran süt, enerji ihtiyacınızı da karşılıyor.

Günlük burç yorumları:

KOÇ: Odaklanacağınız konularda başarılı olacak, ele alacağınız konuları pratik bir şekilde sonuçlandıracaksınız. Ailenizi ihmal etmek istememenize rağmen dikkatinizi kariyerinize vermeniz muhteşem.

BOĞA: Lider özelliğiniz önde olacak. Bu dönem, duygularınızı abartabilir ve ilgi duyduğunuz kişiyi gözünüzde büyütebilirsiniz. İş yapacağınız ve halen çalıştığınız kişilerle bağlarınız güçlenebilir.

Haberin Devamı

İKİZLER: Güçlü kişiler dikkatinizi çekecek. Duygusal yönlerinizin de tatmin olmasını isteyeceksiniz. Sezgilerinizin güçlü olması sizi tutkulu ve ödün vermeyen biri haline getirecek. Duygularınızı gizleyeceksiniz.

YENGEÇ: Bulunduğunuz şartları değiştirmek yerine bazı alışkanlıklara uyum gösterin. Yine bu dönem seyahatlerin size çok önemli katkıları olacak. Birçok gelişmenin başlangıcı ilişkilerinizle gelişecek.

ASLAN: Kariyerinize katkısı olacak konularda araştırmanızı sürdürmek istiyorsanız bu dönemin size sağlayacağı enerjiyi iyi kullanın. Güç mücadelelerinden uzak kalmalısınız. Bulunduğunuz ortamlara adapte olmalısınız.

BAŞAK: Çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçirin. Enerjinizi böyle kullanmayın. Ani ve atak davranışlar sizi uygun olmayan ilişkinin içine sürükleyebilir. Yüksek enerjinizin verdiği yanlışlıkları daha sonra düzeltemeyebilirsiniz.

TERAZİ: İstekleriniz konusunda gerçekçi olun. Kişisel isteklerinizle ilgili konularda özveride bulunmanız gerekebilir. Size katkı sağlayacak her koşulu defalarca gözden geçirmek zorundasınız. Dikkatli olmalısınız.

Haberin Devamı

AKREP: Bulunacağınız sosyal ortamlarda aşk kapınızı çalacak. İlişkilerinizde kalıcı duygular beklerken yaşam standardı olarak yüksek olanaklara sahip ilişki fırsatları kollayacaksınız. Bazı olaylar yeniden gündeme geliyor.

YAY: İş yerindeki aktiviteler beraberinde duygusal konuları da getirecek. Hiç beklemediğiniz şekilde bir arkadaşınıza tutkuyla bağlanabilirsiniz. Sürpriz tanışma çevrenizde tepkilere neden olacak.

OĞLAK: İş hayatınızda dengelenme söz konusu. Ne yapmak istediğinizi iyi bileceksiniz. Yaratıcı yeteneklerinizi işinizde kullanarak olumlu işlere imza atacaksınız. Gelir kaynaklarınızda değişim olacak ve sizi güçlendirecek.

KOVA: Disipline eden Satürn sayesinde çevrenizi testten geçiriyorsunuz. Bugün tutarlı duygulardan yanasınız. Bazılarınız aşk ve dostluk duygularını karmaşık bir şekilde sergilediği için karşısındakinin aklını zorluyor.

Haberin Devamı

BALIK: Özgürlüğünüzü ilan etmenin zevkini tadabilirsiniz. Bir süredir sizi rahatsız eden duyguların açıklık kazandığını görmek için birçok neden karşınıza çıkacak. Maddi konulardaki radikal çözümlerle sınırlarınız genişliyor.