Spor Albert Riera, İstanbul'a geldi

Albert Riera, İstanbul'a geldi

Paylaş
Albert Riera, İstanbul'a geldi

Galatasaray'ın Yunanistan'ın Olympiacos takımından transfer ettiği İspanyol futbolcu Albert Reira İstanbul'a geldi.

Türk Hava Yolları’na (THY) ait bir uçakla saat 11.50’de Atina’dan İstanbul’a gelen İspanyol futbolcu Reira, Atatürk Havalimanı’nda Galatasaray Futbol Takımı Menajeri Cenk Ergun tarafından karşılandı.

Daha sonra Atatürk Havalimanı’ndan ayrılan İspanyol futbolcu, buradan Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gitti. Bu arada, Albert Reira’nın yarın sağlık kontrolünden geçeceği öğrenildi.

RİERA: GALATASARAY BÜYÜK BİR TAKIM

Galatasaray’ın yeni transferi Albert Riera Ortega, şampiyonluk hedefi olduğu için sarı-kırmızılı takıma geldiğini söyledi.

Öğle saatlerinde İstanbul’a gelerek Florya Metin Oktay Tesisleri’ni gezip, yeni takım arkadaşlarıyla tanışan İspanyol futbolcu, teknik direktör Fatih Terim ile de bir görüşme yaptıktan sonra Galatasaray TV’de soruları yanıtladı.

Albert Riera, büyük hedefleri olan takımlara transfer olmanın futbolcular için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Bütün futbolcular için önemli olan bir şey vardır. Mutlaka şampiyonluklar için mücadele eden bir takıma transfer olmak. O yüzden Galatasaray’ı seçtim.

Başka bir yerden teklif gelse kabul etmezdim ama Galatasaray gibi çok büyük ve devamlı şampiyonluğa oynayan bir camiadan teklif gelince kesinlikle bunu reddedemezdim.

Çünkü kariyerime baktığınız zaman üst sıralar için mücadele eden takımlarda oynadım. Galatasaray’a gelmemin en büyük sebebi şampiyonluğa oynuyor olması" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİASI"

Olympiakos’un kendisini bırakmak istememesi nedeniyle transfer sürecinin uzun sürdüğünü, ancak kendisinin baskısıyla transferinin gerçekleştiğini anlatan Riera, şöyle konuştu: "Galatasaray, Türkiye ve İstanbul için herhangi birinden bilgi almaya gerek yok. Çünkü Galatasaray Türkiye’nin en büyük camiası, ben bunu gayet iyi biliyorum.

Tarihini gayet iyi biliyorum. Daha önce hem sportif amaçlı hem de turistik amaçlı birçok kez İstanbul’da bulundum. İstanbul’u tanıyan, bilen bir insanım. O yüzden Galatasaray ile ilgili, İstanbul ile ilgili bilgi almaya gerek yok. Bir İspanyol futbolcu olarak çok kaliteli bir liginiz var.

Oradan yabancı bir ülkeye gitmek kolay değil. Yabancı bir ülkeye gidiyorsanız, kesinlikle buna değmesi gerekiyor. İspanyol futbolcular başka ülkelere giderken, düşünerek gidiyorlar. Türkiye de benim için önemli bir fırsat olacaktır. Galatasaray’ın bana vermiş olduğu teklif çok güzel bir teklifti. Galatasaray gibi büyük bir camiada oynamak, böyle güzel bir ligde rekabet içinde bulunmak benim için çok ayrı ve güzel bir tecrübe olacaktır."

"FATİH TERİM ÇOK BÜYÜK BİR İSİM"

Albert Riera, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Avrupa çapında tanınan çok büyük bir isim olduğunu söyledi. Fatih Terim ile çalışacak olmanın kendisi için gurur verici olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu, "Fatih Terim tabi çok büyük bir isim.

Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da nam salmış ve tanınan bir isim. Ben de kendisine karşı oynama fırsatı buldum. Şimdi kendisiyle çalışma fırsatı bulacağım. Böyle büyük bir isim ile çalışmak benim için çok büyük bir gurur ve zevk olacaktır. Elimden geldiği kadar saha içerisinde onun direktifleri doğrultusunda en iyi şekilde yardım etmeye çalışacağım" dedi.

"BİR AN ÖNCE FENERBAHÇE’YE KARŞI OYNAMAK İSTİYORUM"

Albert Riera, kariyerinde birçok derbiye çıktığını ancak bunların en büyüğünün Yunanistan’daki Olympiakos ile Panathinaikos arasındaki derbinin olduğunu belirterek, "Tabi şu an Galatasaray’dayım. Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki rekabeti çok iyi biliyorum. Ali Sami Yen Stadı’nda taraftarların ne kadar büyük bir atmosfer yarattığını ve ne kadar takımlarının yanında olduğunu biliyorum.

Galatasaray taraftarı yeni statta da öyle bir atmosfer yaşatacaktır. Ben de bir an önce Fenerbahçe’ye karşı oynamak istiyorum. O atmosferi yaşamak istiyorum" dedi.

11 NUMARAYI GİYECEK

Galatasaray’da 11 numaralı formayı giyecek olan İspanyol futbolcu, numara takıntısı olmadığını ancak kariyerinin büyük bölümünde 11 numaralı forma ile mücadele ettiğini anlatarak, "11 numara benim için ayrı bir önemi olan bir numara. Kendime idol olarak aldığım Stankovic de Mallorca’da 11 numaralı formayı giyiyordu.

O takımdan ayrıldıktan sonra ben 11 numaralı formayı giyme şansı buldum ve gittiğim takımların çoğunda da aynı numaralı formayı giydim. Burada da aynı şansı bulduğum için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı