Spor Bayern Münih şok oldu

Bayern Münih şok oldu

Paylaş
Bayern Münih şok oldu

Bundesliga'da 18. hafta maçında lider Bayern Münih, deplasmanda Borussia Mönchengladbach'a 3-1 yenilerek, ikinci yarıya mağlubiyetle başladı

Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih maçının 11. dakikasında kaleci Manuel Neuer’in hatasından yararlanan Marco Reus attığı golle Borussia Mönchengladbach’ı 1-0 öne geçirdi.

Borussia Mönchengladbach, karşılaşmanın 41. ve 71. dakikalarında Patrick Herrmann ile bulduğu iki golle farkı 3’e çıkardı: 3-0. Bayern Münih, Bastian Schweinsteiger’in 76. dakikada attığı golü ile skoru 3-1 yaptı.

TOPLU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU

Maçta başka gol olmadı ve Borussia Mönchengladbach karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Ligde bu sezon ikinci kez Bayern Münih’i yenmeyi başaran Borussia Mönchengladbach, sahasında yenilmezliğini sürdürüyor.

Aldığı bu mağlubiyetle şampiyonluk yoluna önemli bir darbe alan Bayern Münih 37 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Borussia Mönchengladbach ise liderin 1 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor.

DORTMUND ŞOV YAPTI

Son şampiyon Borussia Dortmund, deplasmanda Hamburger SV’yi 5-1’lik skorla geçti. Sarı-siyahlı ekibin gollerini Kevin Grosskreutz, Robert Lewandowski (2) ve Jakub Blaszcykowski’den (2) gelirken, Hamburger SV’ın tek golü Paolo Guerrero’dan geldi.

Teknik direktör Thorsten Fink’ın göreve gelmesinden ardından 8 maç sonra ilk mağlubiyetini alan Hamburger SV 19 puanda kaldı ve 14. sıraya geriledi. Borussia Dortmund 37 puanla aynı puana sahip olan lider Bayern Münih’in ardından 2. sırada bulunuyor.

SCHALKE TAKİPTE

VfB Stuttgart’ı sahasında 3-1 mağlup eden Schalke 04 de 37 puanla 3. sırada yer alıyor. Devre arasında Eskişehirspor ile yollarını ayıran ve Hertha Berlin takımı ile anlaşan Skibbe, Bundesliga’ya yenilgi ile başladı.

GOL KRALLIĞI

16 gol: Mario Gomez (Bayern Münih)
15 gol: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04)
14 gol: Lukas Podolski (FC Köln) Robert Lewandowski (Borussia Dortmund).

Haberin Devamı