Futbol Beşiktaş, Şenol Güneş'i resmen duyurdu: İşte ilk sözler!
Paylaş
Beşiktaş, Şenol Güneş'i resmen duyurdu: İşte ilk sözler!

Beşiktaş, Valerien Ismael'den boşalan teknik direktörlük görevi için eski teknik direktörü Şenol Güneş'le anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı. Güneş için imza töreni düzenlendi ve törende Başkan Ahmet Nur Çebi ile beraber Sportif Direktör Ceyhun Kazancı da yer aldı.

 Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael ile yollar ayrıldı. Sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Ismael'in yerine Şenol Güneş geldi. Siyah-byeazlı kulüp Güneş'i KAP'a bildirdi. Güneş basın toplantısında ilk sözlerini de söyledi.

Haberin Devamı
Beşiktaş'ta 2'nci Şenol Güneş dönemi resmen başladı Beşiktaş, Valerien Ismael'den boşalan teknik direktörlük görevi için eski teknik direktörü Şenol Güneş'le anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı. Güneş için imza töreni düzenlendi ve törende Başkan Ahmet Nur Çebi ile beraber Sportif Direktör Ceyhun Kazancı da yer aldı.

1.5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANACAK

Şenol Güneş’in 1.5 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Deneyimli teknik adamın yardımcılığına ise Eren Şafak’ın getirileceği öğrenildi. Güneş, Beşiktaş’ı 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında şampiyon yapmıştı.

KAP bildirimi şöyle: Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile 28.10.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır.Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Sayın Şenol Güneş ile 28.10.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır.

GÜNEŞ'TEN İLK SÖZLER VE CEYHUN KAZANCI AÇIKLAMASI

Şenol Güneş, merak edilenleri cevapladı. Ceyhun Kazancı ile çalışmayacağı iddia edilen Güneş şunları söyledi:

Haberin Devamı

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Son dönemde sokakta, sosyal medyada gördüğüm sevgi sebebiyle de tüm taraftara teşekkür ediyorum. Valerien Ismael ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Artık onların bıraktığı yerden daha iyisini yapma vakti. Benim şu anda başarıya ihtiyacım var. Oyuncuların da var, camianın da var. Beşiktaş'ın bugünden itibaren sorumlusu olan kişi olarak, takıma zarar verecek her şeyin karşısında olacağım. Ceyhun Kazancı ile yola devam edeceğim.

GÜNEŞ'TEN KAZANCI'YA ÖNERİ: AZ KONUŞ, ÇOK ÇALIŞ

Güneş, ilk kez beraber çalışacağı Ceyhun Kazancı'ya hem övgüde bulunup hem de tavsiye verdi. Güneş, "Ceyhun Kazancı bizim kulübümüzde çalışıyor. Başkan seviyor, sayıyor. Ben de yeni tanıştım. Ona söyledim, çok güzel bir öz geçmişin var. Başarılı biri. 'Az konuş, çok çalış, gerisi kolay.' dedim. Benim yapacağım her şeyde bana yardım edecek. Burada olması benim için bir şans. 15 aydır burada çalışıyor, burayı biliyor. Benim az bir zamanım var, takımı toparlamalıyım" dedi.

GÖREVE GELİŞİNİ ANLATTI

Güneş, kulüpten gelen teklifi ve fikir değişim sürecini anlattı. Tecrübeli hoca, "Yolda gidiyordum, yürürken telefon geldi. Çağrıldım, geldim, konuştum. Bu kadar. Ama çalışıp çalışmama konusunda kararsızdım. Ben ayrıldıktan sonra uzun süre Trabzon'daydım. Yaylada dolaştım, sisle beraber aşağıyı görmemeye çalışıyordum. Dinlendikten sonra düşündüm ve olabilecek en iyi senaryo gerçekleşti. Beşiktaş'ta çalışmak çok önemli. Ayrıca ben Ahmet Nur Çebi'yle yeni tanışmadım, dostluğumuz ayrı. Ancak onun olduğu yerde işi o yönetir, ben de takımı yönetirim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


AHMET NUR ÇEBİ, KAZANCI'YI SAVUNDU

Basın toplantısında Başkan Ahmet Nur Çebi'ye "Ismael'in sonuna kadar arkasında duracağınızı açıklamıştınız, ipler nerede koptu?" sorusu geldl.

Çebi, "Hatayspor maçı sonrası Ismael hocamızın enerjisinin tükendiğini fark ettik, küskün olduğunu gördük ve bu kararı aldık. Artık önümüze bakmak istiyoruz. Şunu da eklemek istiyorum, Ceyhun Kazancı'ya yüklenenler bilsin ki Valerien Ismael'de son kararı veren bendim. Bir projeydi, olmadı. Hayırlı olsun" dedi.

Çebi, Güneş'le görüşmesine dair ise, "Şenol hocamla Valerien Ismael ile görüştükten sonra çarşamba günü ilk kez görüştüm" açıklamasını yaptı.

KAZANCI'DAN KADRO AÇIKLAMASI

Haberin Devamı


Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı'nın ise Valerien Ismael dönemine dair "kadronun hakkı verilemedi" cümlesi dikkat çekti. Kazancı, "Beşiktaş'ın konusu ben olamam. Beşiktaş'ın suni tartışmalara ihtiyacı yok. Daha önemli meseleler var. Bir rant dünyası var. Şenol hoca önderliğinde inşallah başarılı günlere geri döneceğiz. İyi bir kadromuz var, bu kadronun hakkı verilemedi" dedi.

Kazancı, "İddia edildiği gibi 'Şenol Güneş ile çalışmam' dediniz mi?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

Bu masada Şenol Güneş ile birlikte oturuyoruz. Bu da bir cevaptır. Ben böyle bir cümleyi kullanmadım, benim haddime değil. Bu bir tehdit cümlesi ve bana ait değil.

YARDIMCISI EREN ŞAFAK OLACAK

Deneyimli teknik adamın yardımcılığına ise Eren Şafak’ın getirileceği öğrenildi. Basın toplantısında konuşan Şenol Güneş, "Teknik heyette de Bayram Bektaş, Şeref Çiçek ve Eren Şafak'la beraber çalışacağım. Diğer personellerde çok büyük bir değişiklik olmayacak" dedi. Güneş pazar günü Ümraniyespor’la oynanacak maçta da takımın başında yer alacak.

Haberin Devamı

ISMAEL'İN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Beşiktaş, Valerien Ismael’le resmen yollarını ayırdı. Atakaş Hatayspor yenilgisinin ardından eleştiri oklarının hedefindeki Fransız teknik adamın biletini kesen siyah-beyazlı yönetim dün Ismael’in sezon sonu bitecek sözleşmesini karşılıklı anlaşmayla sonlandırdı. Yıllık ücreti 1,2 milyon euro olan deneyimli teknik adama 400 bin euro (7,5 milyon lira) fesih tazminatı ödenecek.