Spor Fransız sportif direktör Damien Comolli kimdir?

Fransız sportif direktör Damien Comolli kimdir?

Paylaş
Fransız sportif direktör Damien Comolli kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç ilk bombasını patlattı. Çiçeği burnunda başkan Fransız sportif direktör Damien Comolli ile anlaştı. Damien Comolli, Instagram hesabından İstanbul yolculuğu öncesi fotoğraf paylaştı. Bu gelişme sonrası Damien Comolli'ye ait bilgiler merak edildi.

Fenerbahçe Kulübü pazar günü tarihi bir seçim yaşadı. 20 yıl Fenerbahçe başkanlığı yapan Aziz Yıldırım sona ererken Ali Koç 16 bin 092 oyla Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu. Ali Koç gelir gelmez transfer bombasını patlatarak Fransız sportif direktör Damien Comolli'yle anlaştı. Comolli, bugün İstanbul yolculuğu öncesi, uçaktan bir fotoğraf paylaştı ve gündeme oturdu. Bu gelişme sonrası ünlü sportif direktör hakkındaki bilgiler merak edildi.

Haberin Devamı

DAMIEN COMOLLİ KİMDİR?

13 Aralık 1972 doğumlu olan Damien Comolli, kariyeri boyunca antrenörlük, gözlemcilik ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlendi ve Monaco, St. Etienne, Arsenal, Tottenham ve Liverpool gibi önemli kulüplerde çalıştı.

1996 yılında Arsenal'da yedi yıl boyunca gözlemci olarak görev yapan Comolli; Kolo Toure, Emmanuel Eboue ve Gael Clichy gibi isimleri keşfetti.

2004 - 2005 yılları arasında ise St. Etienne'de futbol direktörlüğü yapan Comolli'nin döneminde Fransız ekibi ligi 6. sırada tamamladı ve Fransa Kupası'nda da yarı final oynadı.

2005 - 2008 yılları arasında ise Tottenham'da futbol direktörlüğü görevini üstlenen Comolli, burada da Gareth Bale, Luka Modric, Vedran Corluka, Dimitar Berbatov, Alan Hutton, Kevin-Prince Boateng, Giovani dos Santos ve Younes Kaboul gibi dönemin önemli oyuncularını takıma kazandırdı.

Haberin Devamı

2010'da ise Liverpool'da futbol direktörlüğü görevine getirilen Comolli; Luis Suarez, Andy Carroll, Charlie Adam, Jordan Henderson, Jose Enrique gibi oyuncuları takıma kazandırdı.