Spor Furkan Aldemir Göz doldurdu

Furkan Aldemir Göz doldurdu

Paylaş
Furkan Aldemir Göz doldurdu

Ümit Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen Türk Milli Takımı'nın oyuncusu Furkan Aldemir, şampiyonada şu ana kadarki performansıyla göz dolduruyor

İspanya’da devam eden şampiyonada son 8 takım arasına kalmayı başaran Türk Milli Takımı’nın oyuncusu Furkan Aldemir, yakalamış olduğu istatistiklerle dikkati çekiyor.

Ümit Milli Takım’ın şampiyonada şimdiye dek oynadığı 6 maçta 16,3 sayı ve 15,2 ribaund ortalamaları tutturan Furkan Aldemir, bu kategorilerde ay-yıldızlı ekipte ilk sırayı aldı. Ayrıca 8 savunma ve 7,2 de hücum olmak üzere toplamda 15,2 ribaund ortalaması yakalayan oyuncu, bu alanda da turnuvadaki en yakın rakibine 5,2 ribaund fark atarak, genel sıralamada liderliğini sürdürdü.

Şampiyonanın ikinci turundaki son maçında dün Almanya ile karşılaşan Türkiye, mücadeleden 71-49 galip ayrılırken, adını da son 8 takım arasına yazdırmayı başardı. Furkan Aldemir bu maçta Almanya’nın takım halinde aldığı toplam 26 ribaunda karşılık, 15’i hücum olmak üzere toplam 25 ribaundla, şampiyonanın "rekorlar kitabı"na ilk sıradan girmeyi başardı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan alınan bilgiye göre, bundan önce 2008 yılında Romanya’dan Titus Nicoara’nın 23 ribaundluk derecesinin iki adım önüne geçen Aldemir, ayrıca Bulgar oyuncu Yavor Ivanov’a ait 15 hücum ribaundu rekorunu da egale etmiş oldu.

Bu arada, FIBA Avrupa’nın web sitesi de, milli oyuncunun performansını "Bay Ribaund" başlığıyla duyururken, 25 ribaundun herhangi bir yaş kategorisinde bugüne kadar düzenlenen tüm altyapı organizasyonları için de ulaşılan en yüksek ribaund sayılarından biri olduğu belirtildi.

Furkan Aldemir, transfer döneminde Pınar Karşıyaka’dan Galatasaray’a geçmişti.

Haberin Devamı