Futbol 2016'da elinden tutmuştu, 2023'te Ramos'u yıktı
Paylaş
2016'da elinden tutmuştu, 2023'te Ramos'u yıktı

Barcelona'nın Sevilla'yı yendiği maçta kendi kalesine gol atan Sergio Ramos, kendisine topu çarptıran 16 yaşındaki Lamal ile 2016 yılında maç seremonisinde el ele fotoğrafı gündem oldu.

La Liga'nın 8. haftasında Barcelona sahasında oynadığı maçta Sevilla'yı 76. dakikada Sergio Ramos'un kendi kalesine attığı golle 1-0 yendi. Ligde namağlup unvanını koruyan Barcelona puanını 20'ye çıkararak, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

RAMOS'UN ŞANSSIZLIĞI

76’ncı dakikada gelen ortaya arka direkte hareketlenen 16 yaşındaki Lamal’ın kafayla içeriye çevirdiği topu uzaklaştırmak isteyen Ramos kendi ağlarını vurdu. Ramos'un kendi kalesine attığı golde topun Barcelona’nın 16 yaşındaki genç yıldızı Lamine Lamal'dan gelmesi ise maçtan sonra en çok konuşulan konu oldu.

MAÇ ÖNCESİ EN ÇOK KONUŞULAN KARE OLMUŞTU

Karşılaşma öncesi sosyal medyada iki ismin yıllar önce yaşadığı bir anı paylaşılmıştı. 2016 yılında Sergio Ramos Real Madrid forması giyerken El Clasico öncesi Nou Camp’taki tünelde elini tutan çocuğun o zaman 9 yaşında olan Lamal olması sosyal medyada gündem olmuştu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde İspanya’nın, Güney Kıbrıs’ı konuk ettiği maçta ilk kez milli takım 11’ine giren Lamal ülkesi adına ilk 11 başlayan en genç futbolcu oldu. 16 yaşındaki Yamal, daha önce milli takımda forma giyen ve gol atan en genç futbolcu unvanlarını elde etmişti.

Haberin Devamı