Futbol 3 senelik parayı harcadılar
Paylaş
3 senelik parayı harcadılar

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Çebi yönetimini hedef aldı. Arat, “Tüpraş’tan 3 senelik para alındı. Para, 30 Kasım’da harcandı. Yöneticilerin 130 milyon lirası ödendi. Araştıracağız” dedi.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Divan Kurulu Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arat, şunları söyledi: “Bu futbol sistemi Türkiye’ye ve Türk milletinin hayallerine yakışmıyor. Aldığımız kadro dışı kararları etkili olmuştur. Bu oyuncular bizimle görüşerek gerekeni yapacaklarını ifade etmişlerdir. Beklentiyi karşılayacaklarına inanıyorum. Ara transferde gerekli takviyelerin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Üç ay yüzde 24 oranında borç artmıştır. Önümüzde acı reçete var.

Haberin Devamı

TÜZÜGÜMÜZ DEĞİŞMELİ

Hepimiz birlik olalım. Beşiktaş’ı yeniden yapılandıracağız. Büyük Beşiktaşlı Rahmi Koç’a çok teşekkür ediyorum. 25 Eylül’de Tüpraş sponsorluğundan 3 senelik para alınıyor. 6 Ekim’de kongre kararı alındı. Para, 30 Kasım’da harcandı. Tüm yöneticilerin 130 milyon lirası ödendi. Kulübe ne kaldı araştırıyoruz. Tüzüğümüzün çok ciddi noktalarda incelenmesi ve değişmesi lazım. Menajerlere ödenen paraları ve cezaları bilseniz kahrolursunuz. 15 bine yakın yeni üye yapılmış. Durum vahim. Kimlerin referansıyla geldiler? Hepsini tek tek inceleyeceğiz. Bize ait olmayan herkes gidecek.”

BORÇ 8 MİLYAR TL’Yİ GEÇTİ!

Beşiktaş’ın 31 Ağustos 2023 itibariyle toplam borcu 8 milyar 282 milyon 243 bin 263 liraya ulaştı. Ayrıca bir önceki toplantıda açıklanan 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 liralık borçta yaklaşık 1.5 milyar TL’lik bir artış yaşandı.

Haberin Devamı

YUSUF YAZICI ATAĞI

Devre arasında takviyeler yapacak olan Beşiktaş’ta Yusuf Yazıcı ismi bir kez daha gündeme geldi. Siyah-beyazlılar, Lille ile sözleşmesini sezon sonunda tamamlayacak olan milli futbolcuyu kadroya katmayı planlıyor. 2019-2020 sezonunda Trabzonspor’dan Lille’e transfer olan Yusuf Yazıcı için o dönemde 18.5 milyon euro bonservis bedeli ödenmişti.

ÇALIMBAY 1.5 YIL GÖREVDE KALMALI

Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Rıza Çalımbay ile yola devam edilmesi gerektiğini söyledi. Yamantürk, “7 yıldan bu yana borcun nasıl ödeneceğini anlatıyoruz. Artık bu borcu parayla değil, bilgili ve donanımlı insanlarla ödeyebilirsiniz. Yönetimi baskı altına almak istemem ama teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da 1.5 yıl görevinde kalmasını tavsiye ediyorum” dedi.