Futbol Arda Güler Golden Boy ödülü için aday gösterildi
Paylaş
Arda Güler Golden Boy ödülü için aday gösterildi

Fenerbahçe'nin ve Türkiye Milli Takımı'nın yıldızı Arda Güler, Golden Boy ödülü için aday gösterildi. Ödülü son olarak Barcelona'nın genç starı Gavi almıştı. Ödül, ekim ayında sahibini bulacak.

Fenerbahçe'nin ve Türkiye Milli Takımı'nın yıldızı Arda Güler, Golden Boy ödülü için aday gösterildi. Ödülü son olarak Barcelona'nın genç starı Gavi almıştı.

Haberin Devamı

Avrupa'da 21 yaş altı yıldız adaylarına verilen ödül, İtalya'nın ünlü gazetesi Tuttosport tarafından veriliyor. Ödülün maddi değeri 20 milyon dolar ve 18 ayar saf altından yapılıyor.

100 kişilik listeye 78. sırada giren Arda Güler, son dönemde sık sık dünya devlerine transfer olacağı yönünde haberlerle anılıyor. Ödül için yapılacak oylamada ilk 60'a giren oyunculara oy verilebiliyor. Arda'nın ödülü kazanma ihtimali olmasa da listede olması kariyeri için oldukça önemli.

 

 

Ödülü kazanmaya en yakın adayların ise Jude Bellingham ve Jamal Musiala olduğu iddia ediliyor. 100 kişilik listenin ilk 5 sırası ise şöyle:

  1. Jamal Musiala (Bayern Münih)
  2. Jude Bellingham (Real Madrid)
  3. Gavi (Barcelona)
  4. Antonio Silva (Benfica) 
  5. Alejandro Balde (Barcelona) 

Oy kullanmak için tıklayın.

2021 yılında Pedri ve 2020 yılında Haaland'ın aldığı ödülü daha önce birçok dünya yıldızı kazandı. Golden Boy ödülünü daha önce alan isimler şöyle:

Haberin Devamı