Futbol Arjantin - Fransa maçına damga vuran penaltı kararı
Paylaş
Arjantin - Fransa maçına damga vuran penaltı kararı

2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada düdük çalan Szymon Marciniak'ın verdiği penaltı kararı çok tartışıldı.

Arjantin, 2022 Dünya Kupası Finali'nde Fransa ile mücadele etti. Lusail Iconic Stadyumu'ndaki mücadelede Szymon Marciniak görev aldı. Polonyalı hakemin Arjantin lehine verdiği penaltı kararı tartışmaları beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

MESSI'DEN LAHOZ'A TEPKİ

Hollanda ile oynanan maçtan sonra Lionel Messi, Mateu Lahoz'a tepki göstermişti. Arjantin'in yıldızı açıklamasında, "Bu maç böyle bitmemeliydi. Hakem hakkında konuşmak istemiyorum çünkü herkes olanları izledi. Maçtan önce korkuyorduk çünkü onun nasıl olduğunu biliyorduk ve bence FIFA bunu gözden geçirmeli. Onun gibi bir hakemi bu maçlara koyamazsınız" ifadelerini kullanmıştı.

MARCINIAK'TAN TARTIŞMALI KARAR

Arjantin ile Fransa arasındaki dev finalde Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak görev aldı. Szymon Marciniak, müsabakanın 21'inci dakikasında Angel Di Maria'nın Ousmane Dembele'nin müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verdi.

Szymon Marciniak'ın bu kararı Fransa cephesinden büyük tepki gördü. Fransız futbolcular, VAR'dan bir uyarı bekledi ancak Arjantin'in penaltısı geçerlilik kazandı. Szymon Marciniak'a Fransız basını büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Penaltıda topun başına geçen Lionel Messi, kaleci Hugo Lloris'i ters köşeye yatırarak takımını 1-0 öne geçirdi ve Katar'daki altıncı, Dünya Kupası tarihindeki 12. golünü kaydetti.