FutbolAvrupa Fatihi gerekeni yap
Paylaş
Avrupa Fatihi gerekeni yap

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United’ı konuk edecek. Cim Bom, deplasmanda mağlup ettiği rakibini bugün de yenerse gruptan çıkma yolunda hem dev bir adım atacak hem de en kötü ihtimal UEFA Avrupa Ligi’ne kalmayı garantileyecek.

Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki en kritik maçına çıkacak. Sarıkırmızılılar, saat 20.45’te başlayacak ve İspanyol hakem Jose Maria Sanchez’in yöneteceği maçta Manchester United’ı konuk edecek. A Grubu’nda 4 puanı bulunan Cim Bom, deplasmanda 3-2 mağlup ettiği rakibini bugün de yenmesi halinde hem gruptan çıkma adına dev bir adım atacak hem de en kötü ihtimal UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeyi garantileyecek. Temsilcimizde sakatlığı bulunan Sanchez, forma giyemeyecek. İngiliz ekibinde ise Rashford cezalı; Mount, Martinez, Malacia, Evans, Eriksen ve Casemiro ise sakat. Gruptaki diğer maçta ise Bayern Münih, saat 23.00’de Kopenhang’ı ağırlayacak.

Haberin Devamı

GÖZLER ZAHA’DA

Sarı-kırmızılılarda, en büyük gol umutları Icardi ile Zaha olacak. Uzun süre Premier Lig’de görev yapan Zaha, deplasmandaki maçta gol sevinci yaşamıştı. Fildişili yıldız, Manchester’e rakip olduğu son 5 maçta 4 kez ağları havalandırmıştı.

EVİNDE HİÇ YENİLMEDİ

Manchester United, Galatasaray’ın Avrupa’da en fazla karşılaştığı İngiliz ekibi konumunda. İki takım bugüne kadar 7 kez karşı karşıya geldi. Cim Bom, evinde rakibiyle 3 kez oynarken bir maçı 1-0 kazandı, diğer ikisinde 0-0 berabere kaldı. Rakibine hiç kaybetmeyen Aslan, gol dahi yemedi.

HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Manchester’ın ilk maça oranla daha iyi durumda olduğunu söyledi. Hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu belirten genç hoca, “Kazandığımızda Avrupa’yı garantileyeceğiz. Maddi ve manevi anlamda bizim için önemli bir karşılaşma. Performansımız yukarı gidiyor, sahadaki herkes elinden geleni yapacaktır. Bundan şüphemiz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı