Futbol Barcelona 18 yılın ardından Busquets ile yolları ayırıyor
Paylaş
Barcelona 18 yılın ardından Busquets ile yolları ayırıyor

Barcelona'da sürpriz bir ayrılık gerçekleşmek üzere. İspanyol futbolcu ve takım kaptanı Sergio Busquets, Barcelona'dan ayrılacak. Kulüpten resmi açıklama geldi. Ayrılık gerçekleştiğinde Barça'nın efsane 2011 kadrosundaki son adam da gitmiş olacak.

Barcelona ile Sergio Busquets'in yolları ayrılıyor. 18 yıllık Barcelona kariyerini sonlandırmaya hazırlanan İspanyol oyuncu için kulüpten açıklama geldi.

Haberin Devamı

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Busquets, yeni bir macera için takımdan ayrılmaya karar verdi ve karşılıklı anlaşma sağlandı.

Barcelona'ya 2005 yılında gelen Busquets'in ayrılık tarihi ise sezon sonu. Kulübün sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Barça efsanesi veda ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Barcelona A Takımı ile 15. sezonunu geçiren 34 yaşındaki futbolcu, 718 karşılaşmaya çıktı ve 18 gol, 40 asistlik performans sergiledi. Deneyimli futbolcu, ayrıca 718 maçla Barça ile tüm zamanlarda en fazla forma giyenler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

31 kupa kazandı

Busquets, Barcelona ile birçok başarıya imza attı ve kazanmadığı kupa kalmadı. Barça ile 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 8 La Liga, 7 İspanya Kral Kupası ve 7 İspanya Süper Kupası kazandı.

Haberin Devamı