Futbol Beşiktaş'tan Burak Elmas'a çok sert cevap: Tüm uçaklar İstanbul'a inebilirken onlar neden İzmir'e gitti?
Paylaş
Beşiktaş'tan Burak Elmas'a çok sert cevap: Tüm uçaklar İstanbul'a inebilirken onlar neden İzmir'e gitti?

Beşiktaş ile Galatasaray arasında maç erteleme krizi yaşanıyor. Birkaç ay önce tarihteki ilk kez 4 büyük kulüp başkanı beraber bir televizyon programına katılmıştı. Başkanlar bu tarihi programdan kısa süre sonra birbirine girmiş oldu. Beşiktaş, Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın 'Şampiyonlar Ligi'nden puan bile alamadan elendiler' cümlesi sonrası oldukça sert bir açıklama yaptı.

Beşiktaş'ın açıklamasında en can alıcı kısımlar ise şöyle:

Haberin Devamı

"Galatasaray Başkanı Sayın Burak Elmas'ın nezaletten uzak, sportmenliğe aykırı ve gerçekleri yansıtmayan açıklamalarına cevabımızdır:

Ülke puanını bahane ederek kurallara, yönetmeliklere aykırı taleplerine kılıf aramak için İzmir'e gitmeleri, üstelik uçaklar Barcelona'dan da, İzmir'den de İstanbul'a ulaşıyorken bunu yapmış olmaları kafalarında saklı niyetlerini gerçekleştirmek için uyguladıkları planın bir parçası mıdır?

Sezon başında PSV Eindhoven'dan iki maçta 7 gol yiyerek elenmeyip Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilselerdi UEFA sıralamasında 70 puanla bulundukları 44. sıradan 77 puanla 37. sırada bulunan Beşiktaş'a yaklaşabilir, ülke puanına katkı sağlayabilirlerdi. Son 10 yılda ülke puanına en çok katkı sağlayan kulüo olduğumuz UEFA raporlarında açıkça belirtilmiştir. Bu raporları gözden geçirmelerini tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Trabzonspor maçından önce "Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin zemini koruma altına alınmış olup gerekli tüm tedbirler sağlanmıştır" şeklinde paylaşılan fotoğraflı içerikten 2 ay sonra 14 Mart 2022 tarihindeki aynı stadyumda oynayacakları Beşiktaş maçı ile ilgili içeriği neden paylaşmamışlardır?"

Açıklamanın tamamı için:

Burak Elmas neler söylemişti? İşte açıklamadan bir kısım:

"Bundan 8 ay önce, Sayın Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, değişmemesi gereken ve Finansal Eşit Rekabeti sağlamaya yönelik ana kuralı “Türkiye’yi Avrupa’da temsil ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye ihtiyaç var.” sözleriyle talep etti ve ülke puanı hedefi ile bu kuralların bozulmasında hiçbir mahsur görmedi.

Kurallara uyma samimiyeti önemlidir.

Namağlup bir şekilde Avrupa’da mücadele etmeye devam eden Galatasaray’ın torpile de kayrılmaya da ihtiyacı yok!

Bu noktada bizi yanlış anlamışlar…

Bizim, ülke puanını yükselterek Türkiye’ye +1 kontenjan sağlama savaşımızı anlamamaları normal…

Çünkü kendileri, “Ülke puanı, ülke puanı” diye başladıkları sezonda, bırakın puan almayı, Avrupa’da gol bile atamadılar.

Avrupa’da kazanmayı unuttukları gibi Galatasaray’ı da tanımıyorlar.

Haberin Devamı

Geldiğimiz noktada, oynanabilmesi halinde ezeli rakibimizi pazartesi günü saat 20.00’de Ali Sami Yen’de, Nef Stadyumu’nda ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz!"