Futbol Bir ayda bıraktı Çalımbay başladı
Paylaş
Bir ayda bıraktı Çalımbay başladı

Beşiktaş’ta 10 Ekim’de göreve gelen teknik sorumlu Burak Yılmaz, istifa etti. Ardından tesislerde başkan Çebi ile görüşen kulübün simge isimlerinden Rıza Çalımbay, yeni patron olarak açıklandı.

Avrupa defterini kapatan Beşiktaş’ta dün sürpriz gelişmeler yaşandı. Sabah saatlerinde teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın istifa ettiği açıklandı. Şenol Güneş’in ayrılığının ardından 10 Ekim’de koltuğu devralan Yılmaz, tam bir ay sonra görevinden ayrıldı. Yapılan açıklamada, “Burak Yılmaz ile yollarımız kendisinin isteği üzerine ayrılmıştır. Yılmaz’a emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi. Ardından Beşiktaş’ın simge isimlerinden Rıza Çalımbay, Ümraniye’ye geldi. Tesislerde başkan Ahmet Nur Çebi ile bir görüşme gerçekleştiren deneyimli teknik adam, takımın yeni patronu olarak açıklandı. Çalımbay, bugün yapılacak antrenmanda takımın başında olacak.

Haberin Devamı

KOLAY İŞ DEĞİL

“Yuvana hoş geldin” denilerek görevi duyurulan Rıza Çalımbay, işlerinin kolay olmadığını söyledi. Başkan Çebi ile yaptıkları görüşmede görev süresiyle ilgili bir sınırlama olmadığını belirten deneyimli teknik adam, “Yapacak çok işimiz var ve kolay olmayacak. Ben buraya hem taraftara hem de futbolculara güvenerek geldim. Taraftar, benim için 12. değil, birinci adamdır” dedi. Bu arada Çalımbay, bugün saat 12.00’de tesislerde basın toplantısı yapacak.

HÜCUM HATTI ÇÖKTÜ

Siyah-beyazlılar, Aboubakar ve Cenk’in sağlık durumları ile ilgili bir açıklama yaptı. Kamerunlu forvetin uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama, Cenk’te de aynı bölgede gerilme ve ödem bulunduğu duyuruldu. Kosova Milli Takımı’ndan davet alan Rashica da Başakşehir maçının kadrosunda olmayacak.

Haberin Devamı