Futbol Böylesi görülmedi
Paylaş
Böylesi görülmedi

Kanarya; ligin en fazla gol atan, rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan, en çok net pozisyon yakalayan ve kalesine en az şut gelen takımı konumunda. Sarı-lacivertliler ligde ve Avrupa’da oynadığı 6 deplasman mücadelesinde tek gol dahi yemedi.

Fenerbahçe, uzun aradan sonra ilk kez böyle ışıldıyor. Hem ligde hem de Avrupa’da oynadığı 14 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, tüm istatistiklerde rakiplerine fark attı. Avrupa’nın 5 büyük liginde puan kaybı yaşamayan tek takım olan Kanarya’nın özellikle lig performansı göz kamaştırıyor. 18 gol sevinci yaşayan Fener, bu istatistikte Adana Demirspor ile birlikte zirveyi paylaşıyor. 7 haftalık periyot göz önüne alındığında Fenerbahçe; rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan (254), en çok net pozisyon yakalayan (34) ve kalesine en az şut gelen (12) takım olarak ilk sırada yer alıyor. Sarı-lacivertlilerin dikkat çeken bir başka istatistiği ise defansif anlamda. Kanarya; 3’ü lig, 3’ü de Avrupa’da olmak üzere çıktığı 6 deplasman maçında gol dahi yemedi. Resmi maçlarda atılan 42 golün 15 farklı oyuncudan gelmesi de Fenerbahçe’nin kompakt oyununun en güzel göstergesi.

Haberin Devamı

CENGİZ MÜJDESİ

Sakatlığı nedeniyle 4 maçtır takımı yalnız bırakan Cengiz Ünder’den iyi haber geldi. 26 yaşındaki futbolcu, beklenenden önce sahalara dönecek. Yıldız oyuncunun, milli aranın ardından forma giymeye hazır olacağı öğrenildi.

DE JONG’DAN TADİC’E ÖVGÜ

Barcelona’nın yıldız futbolcusu Frenkie De Jong’un bir röportajı sosyal medyada viral oldu. Başarılı orta sahanın kendisine yöneltilen ‘Liderlik yeteneği en yüksek futbolcu kim’ sorusuna Dusan Tadic cevabını vermesi büyük yankı uyandırdı.

YOLCULUK BUGÜN

Fenerbahçe, Spartak Trnava maçı için bugün Slovakya’ya gidecek. Sarı-lacivertli kafile, saat 13.00’te Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak uçakla yola çıkacak. Kanarya, saat 20.00’de son idmanını gerçekleştirip konaklayacağı otelde kampa girecek.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK ORANLARI GÜNCELLENDİ

Süper Lig’de şampiyonluk oranları değişti. İlk iki sıranın oranları sabit kalırken 2.05’le Fenerbahçe favori, 2.25’le Galatasaray ikinci sırada. Beşiktaş’ın oranı 8.00’den 10.00’a, Trabzonspor’daki oran ise 20.00’den 25.00’e yükseldi.

FENER’E ALMAN KARTAL’A İSRAİLLİ HAKEM

Konferans Ligi’ndeki iki temsilcimizin maçlarında görev yapacak hakemler belli oldu. Fenerbahçe’nin yarın deplasmanda Spartak Trnava ile oynayacağı maçı Alman hakem Sascha Stegemann yönetecek. Beşiktaş-Lugano mücadelesinde ise İsrailli David Fuxman düdük çalacak. Öte yandan Konferans Ligi’ndeki Gent-Maccabi maçını Abdulkadir Bitigen, Ballkani-D.Zagreb mücadelesini ise Atilla Karaoğlan yönetecek.