Futbol Büyük dayanışma dünyanın dilinde
Paylaş
Büyük dayanışma dünyanın dilinde

Beşiktaş-Antalya maçının 4 dakika 17. saniyesinde taraftarlar yanlarında getirdikleri oyuncakları, depremzede çocuklara gönderilmek üzere Vodafone Park’ın zeminine attı. Bu özel ve duygulu anlar dünya basınının manşetlerine çıktı.

Süper Lig’de 14. hafta erteleme maçında Beşiktaş ile Antalyaspor, Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi. 0-0 sona eren mücadeleye damga vuran an; 4 dakika 17. saniyede yaşandı. Kahramanmaraş’ta 6 Şubat saat 04.17’de gerçekleşen depremi simgeleyen dakikada taraftarlar yanlarında getirdikleri oyuncakları zemine attı. Depremzede çocuklara gönderilmek için gerçekleştirilen organizasyon sırasında duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı

TÜRK DAYANIŞMASI

Beşiktaş tribünlerinde yaşanan bu özel anlar; dünya basınının da gündemindeydi. Tuttomercato, “Türk dayanışması” isimli başlıkla verilen haberde, “Türkiye’yi sarsan deprem sonrası çok sayıda çocuğa dayanışma jesti olarak binlerce pelüş hayvan ve oyuncak tribünlerden sahaya uçtu” ifadeleri kullanıldı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE

Diğer gazetelerde de benzer yorumlar vardı: “ESPN, “Güzel oyun”, TuttoNapoli, “Bu kez futbol maçının yarıda kesilmesi olumlu bir haber oldu. Depremin ardından yerinden edilen çok sayıda çocuğa dayanışma jesti olarak binlerce pelüş hayvan ve oyuncağı tribünlerden sahaya atıldı.”, ABola, “Gözyaşları içinde! Beşiktaş- Antalyaspor maçında futbol arka planda kaldı. Yıkıcı depremlerin ardından çok sayıda çocuğa yönelik taraftarların dayanışma jesti olarak binlerce oyuncak tribünlerden sahaya uçtu.”

Haberin Devamı

İÇ AÇICI BİR JEST

Lega Serie A, “Hayat spordan fazlasıdır. Depremden etkilenen çocuklar anısına iç açıcı bir jest gerçekleşti”, Ojogo, “Taraftarlar futbolu bir an için unutup, ülkeyi kasıp kavuran depremlerin mağduru çocuklar için büyük bir dayanışma jesti yaparak sahaya oyuncak fırlattı. Newsjani (ABD): Futbol, depremin olduğu saat olan 4:17’de binlerce taraftarın oyuncaklarını sahaya fırlatması için durduruldu.”

KALP ÇARPIYOR BEDEN GİTMİYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de deprem faciası hakkında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, “Kalp çırpınıyor, ama beden gitmiyor. Hayat herkes için devam ediyor. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Çaresizlik halinden çözüm üreten hale geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.

CENK VE MAXİM AĞLADI

Vodafone Park’ta şahit olduğumuz bu özel anlar tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu. Beşiktaş kaptanı Cenk Tosun saha içinde, Gaziantep’ten transfer edilen Maxim’in de tribünde ağladığı görüldü.