Futbol Cesur davrandık başarı geldi
Paylaş
Cesur davrandık başarı geldi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunun son 15 yılda geriye gittiğini söyledi. Başkan Büyükekşi, “Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek aptallık. Biz cesur davrandık, risk aldık, Montella’yı getirdik. Sonuç ortada” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, “Futbol kulüpleri başarısızlık nedeniyle sürekli günah keçisi aradı. Son 15 yılda futbolumuz geri gitti. ‘Aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek aptallıktır’ sözünü çok severim. Biz farklı şeyler yaptık ve başarı geldi” dedi. Başkan Büyükekşi, Milli Takım’ın başına Vincenzo Montella’nın getirilmesiyle yapılan eleştirilere şu cevabı verdi: “Biz yeni şeyler yaptık. Eski, denenmiş hocalardan birini getirsek eleştiri olmazdı. Ancak başarı da gelmezdi. Biz risk aldık. Türk futbolunun geleceğini düşünmek zorundaydık.”

Haberin Devamı

TARAFTARA ŞİRİN GÖRÜNME ÇABASI

Başkan Büyükekşi, “Şampiyonluk ve küme düşmeme mücadelesi çetin geçiyor. Takımlar kendi içinde rekabet etmek yerine, devamlı günah keçisi arıyorlar. Bunu da sahibi olmayan, taraftarı olmayan MHK, hakemler ve federasyon üzerinden yapıyorlar. İyi de yapsa, kötü de yapsa maalesef böyle çok büyük bir sıkıntılı bir şey var. Çünkü kulüpler kendi taraftarlarına şirin gözükmek için böyle bir olgu içerisine giriyorlar’’ diye konuştu.

2032’DE OLMAYACAĞIM

‘’2032 Avrupa Şampiyonası’nı aldık. 2032’de ben olacak mıyım? Olmayacağım. Niye 2032 için uğraştık? Çünkü biz gelecekle ilgileniyoruz. Bugün milli takımda oynayanların da yüzde 90’ı olmayacak. Çünkü bugün 10 yaşındaki, 15 yaşındaki çocuklar orada olacak, onlar için tohum ekiyoruz.”

Haberin Devamı

HER TAKIMIN YAZARI VAR

“Her takımın köşe yazarı var. Objektif değiller. Bu da ayrı zarar veriyor Türk futboluna. Hoca, futbolcu ve yöneticiler diyor ki, ‘Ya biz çok iyi oynuyoruz işte, hakemler bizi doğuruyor.’ Hatalarını görmüyorlar. Sonuçta bir takım şampiyon oluyor, diğerleri yakınıyor. Üç tane şampiyon yapacak halimiz yok. Birileri kaybedecek zaten.’

VATANDAŞ FARKINDA

Eskişehir ve Konya’daki milli takım maçları nedeniyle o kentlerde sokaklarda gezdiği sırada vatandaşların yanlarına gelip, “Başkanım, seni seviyoruz, doğru yoldasınız. Böyle gidin” değini aktaran Mehmet Büyükekşi, “Sosyal medyada bazı kişiler, troller yanlış yönlendirmelerle Türk futboluna zarar veriyor” dedi.

ÖZÜMÜZE DÖNMELİYİZ

“Özümüze dönmemiz lazım. 85 milyonluk bir ülkeyiz. Yüzlerce, binlerce iyi futbolcu yetiştirmemiz lazım. Bakın bir Hırvatistan maçında İsmail Yüksek, Avrupa kupası eleme maçı oynayan tüm Avrupa’daki takımların futbolcularının içinde birinci oldu. İsmail Yüksek, bugüne kadar hiç bilmiyordum U15, U17, U19’da oynamamış. Demek ki oyuncu seçiminde de eksikler var.”