Futbol Cim Bom'dan usta işi
Paylaş
Cim Bom'dan usta işi

Galatasaray, Başakşehir’i Ziyech ve Icardi’nin penaltı golüyle yenerek ligde 4’te 4 yaptı. Başakşehir’in golü Aslan’dan kiralık giden Leo Dubois’den geldi.

Sezona Kayseri beraberliği ile başlayan Galatasaray, Başakşehir’i yenerek 4’te 4 yaptı. Başakşehir’i yıkan goller Ziyech ve Icardi’nin penaltısıyla geldi. Aslan 6’da Tete’nin şutuyla gol aradı, top az farkla auta çıktı. 10’da Ziyech’in şutu yerdeki takım arkadaşı Torreira’dan döndü. 26’da Karzev’in vuruşu Abdülkerim’e çarptı, havalandı ve üst direkten kornere gitti. Karzev’in 36’da şutu da az farkla auta gitti. 43’te Tete’nin pasında ilk kontrolde topu havalandıran Ziyech yere inmeden köşeye vurdu: 0-1. Sonrasında sol bek Abdülkerim ortaladı, arka direkte Oliveira’nın kafa vuruşu üst direkten döndü.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI PENALTI GELDİ

İkinci yarı penaltıyla başladı. 48’de Kerem Aktürkoğlu, Ba’nın darbesiyle yerde kaldı. Penaltıyı 50’de Icardi ağlara yolladı: 0-2. Galatasaray rahatlamışken kalesinde golü gördü. 64’te Leo Dubois, sağdan bindirdi, Muslera çıkıp çıkmamakta kararsız kaldı. Dubois’in vuruşunu filelere gitmeden Sanchez çıkardı. Yardımcı hakem topun çizgiyi geçtiğini işaret etti, VAR görüntüleri de golü geçerli saydı: 1-2. Sanchez 87’de yapılan ortaya kafayı vurdu, yakın mesafeden Volkan Babacan topu çıkardı.

YENİ REKOR ICARDİ’NİN

Icardi atıyor, Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Son 11 karşılaşmada 11 gol atarak Burak Yılmaz’ın 12 yıllık rekoruna ortak olan Icardi, 12. maçta 12. golünü atarak rekorun tek başına sahibi oldu. Icardi, Türkiye kariyerinde en fazla skor katkısına da Başakşehir karşısında (3 gol, 2 asist) ulaştı. Icardi maç sonu şunları söyledi: “Kazanmak güzel. 12 maçta 12 gol atarak rekor kırmak da güzel. Çünkü emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. Ancak önemli olan bu takıma faydalı olmak.”

Haberin Devamı

HAKİM ZİYECH GOLÜNÜ ATTI

Samsun maçında ilk asistini yapan Hakim Ziyech, Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü de Başakşehir’e attı. Ziyech, “İyi oynadık, galibiyeti hak ettik. Şampiyonluk ve Avrupa’da başarı için kenetlendik” diye konuştu. 64’te sağ bacağında ağrı hisseden Ziyech oyundan çıktı.

KAZANMAYA ALIŞTIK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk,”Başakşehir maçının zor olacağını biliyorduk. Kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Kazanmaya alıştık” dedi. Tecrübeli teknik adam sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, sol beke çektiği Abdülkerim’in de beklentileri fazlasıyla karşıladığını belirterek, “Takımın tüm oyuncuları kenetlendi. Sahada olanlar ve yedek bekleyenler aynı heyecanı yaşıyor. Bu duygular bizi başarıya taşıyacak. Ziyech’in sakatlığı önemli değil. Ancak Kazımcan’ın durumu kritik. MR sonrası belli olacak. Umarım ciddi bir sakatlığı yoktur” ifadesini kullandı.

KAZIMCAN SAKATLANDI

Galatasaray’da Kazımcan ilk yarım saat dolmadan sakatlandı. Genç sol bek, darbe alınca sağlık ekibinin destekleriyle sahayı terk etti. Sol iç yan bağda ezilme olan Kazımcan’ın durumu MR sonrası belli olacak.

Haberin Devamı

LEO DUBOIS MUSLERA'YI AVLADI

Leo Dubois, Galatasaray’dan kiralık olarak Başakşehir’e imza atmıştı. Fransız sağ bek eski takımı Galatasaray’a karşı, Başakşehir forması giydi. Dubois, Başakşehir’de ilk golünü de Galatasaray’a attı.

NELSSON’A DOĞUM İZNİ

Galatasaray’da Victor Nelsson, kız arkadaşının acil doğum riski nedeniyle dün kadroda yer almadı. Teknik direktör Okan Buruk, “Zaten ilk 11’de olmayacak, dinlendirilecekti. Kız arkadaşı acil doğum riski ile hastaneye kaldırılınca yanında olmak istedi, izin verdik” dedi.

CİM BOM’DA BÜYÜK ROTASYON

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag maçı kadrosundan 5 değişiklik yaptı. Nelsson kadroya alınmazken, Angelino, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu ve Mertens yedek kaldı. Bu oyuncuların yerine Davinson Sanchez, Kazımcan, Oliveira, Barış Alper ve Tete 11’e girdi.

BERKAY’A KIRMIZI ÇIKMALIYDI

Berkay Özcan, 18. dakikada Torreira’ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Galatasaraylı oyuncular bu pozisyonda kartın renginin kırmızı olmasını istedi. Hakem Kadir Sağlam, VAR’dan uyarı da gelmeyince kararını değiştirmedi.

Haberin Devamı

DAVINSON SANCHEZ SİFTAH YAPTI

Tottenham’dan transfer edilen Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, ilk kez resmi bir maçta Sarı-Kırmızılı formayı giydi. Sanchez, ligde Samsunspor ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag maçlarında yedek kulübesinde olmasına rağmen süre alamamıştı.

MONTELLA YAKIN TAKİPTE

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Vincenzo Montella gündüz, TFF Riva Hasan Doğan Kamp Tesisleri’nde antrenmanlarını sürdüren Hatayspor’u ziyaret etti. Montella, teknik direktör Volkan Demirel ile bir süre sohbet etti. Montella akşam da Başakşehir- Galatasaray maçını izledi.