Futbol Depremde hayatını kaybeden futbol Ahmet Eyüp Türkaslan'da 'yeni ev' detayı
Paylaş
Depremde hayatını kaybeden futbol Ahmet Eyüp Türkaslan'da 'yeni ev' detayı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem Malatya'yı da yıktı. Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan hayatını kaybederken, eşi Kübra Türkaslan ise yaralı kurtulmuştu. 28 yaşındaki futbolcu ve eşiyle ilgili detaylar ise yürek dağladı.

 

Yeni Malatyaspor forması giyen futbolcu Ahmet Eyüp Türkaslan, Malatya'yı da vuran depremde hayatını kaybetti. 28 yaşındaki futbolcuyla ilgili ortaya çıkanlar ise dikkat çekti.

Haberin Devamı

Hürriyet'ten İsmail Er'in haberinde 4 ay önce evlendiği vurgulanan Türkaslan çiftine "yeni bir eve taşının" önerisinde bulunan çevrelerine verdiği yanıt ortaya çıktı.

"EŞİMLE BURADA MUTLUYUZ"

Takımın eski teknik direktörü Hasan Özer “Çok sevilen biriydi. Takım arkadaşları ‘2 artı 1 ev sana küçük gelir taşın’ diye tembihlemiş ancak o ‘Eşimle burada çok mutluyuz’ yanıtını vermişti” ifadelerini kullandı.
Depremde Ahmet koridora çıkmış eşi de yatak odasında kalmış. Eşi kurtuldu, Ahmet kolonların arasında sıkışmış.

ANNE VE BABASIZ BÜYÜMÜŞ
Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde doğan, futbola 2007’de Gaziantepspor alt yapısında başlayan Ahmet Ziya Yüce’nin hayatını değiştiren isim, o dönem kırmızı siyahlılarda kaleci antrenörlüğü yapan, eski Adanasporlu file bekçisi Ahmet Ziya Yüce şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Ahmet Eyüp’ü, 16 yaşındayken izledim ve beğenip Gaziantepspor’a kazandırdım. Babası kamyon şoförüydü küçükken rahmetli olmuş. Baba ve anneden yoksun, yetim büyüdü. Her gün dua ederdi. İnançlı, azimli bir yapısı vardı. Hem Futbol oynadı hem de üniversite eğitimi gördü. Üniversite aşkı Kübra Türkaslan ile evlendi. İkisi de öğretmendi. Hep eğitimci olmak ve insan yetiştirmek isterdi.

"KEŞKE BU GÜNLERİ GÖRSELERDİ"

Futbolu çok sevdiği için öğretmenliği ileride yapacağını söylerdi. Eşiyle 4 ay önce evlenmişti. Tüm dostlarını düğününe çağırmıştı. Sağ olsun o dönem Yeni Malatyaspor’da teknik direktör olan Hasan Özer sürpriz yaparak tüm takımı Malatya’dan Gaziantep’e otobüsle düğüne getirmişti. Çok duygulanmıştı ve “Babam annem bu günleri görseydi” diyerek sevinmişti.

"MİLLİ FORMA HAYALİ VARDI"

Çok çalışkandı. Antrenman biter ve antrenörlerini zorlayarak kendisini daha fazla çalıştırmasını isterdi. Onun en çok çalışma hırsı bizi mutlu ederdi. Sohbetlerimizde bize “Bir gün göğsümde ay yıldız forma ile milli takım kalesini koruyacağım” derdi. Tüm kalecileri analiz ederdi.