Futbol Derbide hesap ortada
Paylaş
Derbide hesap ortada

Hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor, yarın oynanacak maçın kaderini orta sahaların belirleyeceğinin farkında. Bordomavililerin bu bölgede daha kırılgan görünmesi nedeniyle sarı-lacivertliler, rakibine nazaran birkaç adım önde.

Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi için geri sayım sürüyor. İki ekip de yarın oynanacak dev maç için dersine çalışıyor. Hem İsmail Kartal hem de Abdullah Avcı, zafer yolunun orta sahadan geçtiğinin farkında. Bu bölgede görev yapacak oyuncuların performansına bir göz atalım. Fenerbahçe’de İsmail Yüksek, takımın vazgeçilmezi. 24 yaşındaki futbolcu, ligde 9 maçta ilk 11’de başladı, kart cezası nedeniyle bir kez takımı yalnız bıraktı.

Haberin Devamı

İSMAİL’İN PARTNERİ ZAJC YA DA CRESPO

İsmail, ofansif ve defansif anlamda ligin en formda orta sahalarının başında geliyor. Uyum sağladığı partneri Fred’in sakat olması nedeniyle ona Zajc ile Crespo’dan biri eşlik edecek. Bordo-mavililerde ise Avcı’nın Mendy-Berat ikilisiyle maça çıkması bekleniyor. İki oyuncu, bu sezon sadece Alanya maçında birlikte 90 dakika görev yaptı. Fırtına’nın orta sahası rakibine göre daha kırılgan. Bu nedenle Fenerbahçe, Trabzonspor’a nazaran birkaç adım önde.

DÜDÜK ZORBAY KÜÇÜK’TE

MHK, 11. haftanın hakemlerini açıkladı. Yarın oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor derbisini Zorbay Küçük yönetecek. Diğer görevlendirmeler şu şekilde: Bugün: Galatasaray-Kasımpaşa: Arda Kardeşler, Yarın: İstanbul-Pendik: Murat Erdoğan, Samsun-Hatay: Halil Umut Meler, Pazar: Sivas- Adana Demir: Burak Pakkan, Konya-Karagümrük: Mert Güzenge, Başakşehir-Ankaragücü: Çağdaş Altay, Antalya-Beşiktaş: Yaşar Kemal Uğurlu, Pazartesi: Gaziantep-Rize: Ali Şansalan, Kayseri- Alanya: Tugay Kaan Numanoğlu.

Haberin Devamı

KALELER GÜVENDE

İki takımın kalecisi de taraftara güven veriyor. Ligde 7 maçta forma giyen Livakovic, kalesinde 4 gol gördü. Hırvat file bekçisi 5 maçta kalesini gole kapadı. 10 maçta 5 gol yiyen Fenerbahçe, bu istatistikte Galatasaray ile birlikte ligin en iyisi. Uğurcan, geride kalan 10 haftanın hepsinde 90 dakika sahada kalırken 11 kez ağlarından top çıkardı. Milli oyuncu, son 2 maçta ise rakiplere gol izni vermedi.

HAKEM TEPKİSİ

Fenerbahçeli taraftarlar, Trabzonspor maçına Zorbay Küçük’ün atanmasına tepki gösterdi. Sarılacivertliler, Küçük yönetiminde oynadığı 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. İkinci kez bu derbiyi yönetecek olan Küçük’ün 6 Mart 2022’deki maçta İrfan Can’a gösterdiği kırmızı kart hayli eleştirilmişti.

FIRTINA’NIN KOZU AVCI

Trabzonspor, son dönemde derbi başarıları ile dikkat çekerken Abdullah Avcı’nın Fenerbahçe karnesi de iyi. Bordo-mavililer, rakibi ile oynadığı son 15 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik alırken 3 kez sahadan yenik ayrıldı. Son 5 sezon baz alındığında Fırtına, dört büyük takım içinde en fazla derbi puanı alan ekip konumunda. Avcı ise Fenerbahçe karşısında 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

KADIKÖY’DE GEÇİT YOK

Fenerbahçe, derbide Kadıköy’ün uğuruna güveniyor. Sarılacivertliler, tam 26 yıldır sahasında Trabzonspor’a yenilmiyor. Fırtına, en son 23 Ağustos 1997’de deplasmanda 3-1 kazanmıştı. Ardından Kanarya, 14 galibiyet alırken 12 maç da berabere sonuçlandı. O günden bu yana bordo-mavililerde 28 hoca Kadıköy’de galibiyet göremedi