Futbol Dünya Kupası finalinde ilk 11'ler belli oldu
Paylaş
Dünya Kupası finalinde ilk 11'ler belli oldu

2022 Dünya Kupası'nda yaklaşık 1 aylık maraton bugün sona eriyor. Dünyanın en büyüğünün belli olacağı maç saat 18.00'de başlayacak ve saat 20.00 civarlarında şampiyon, kupasına kavuşacak. İlk 11'ler belli oldu.

Arjantin: Emi Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Enzo, Mac Allister, Di Maria, Messi, Alvarez

Haberin Devamı

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Theo, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Giroud, Mbappe

Kazanan 3. yıldızı takacak

Katar’ın ev sahipliğinde 20 Kasım’da başlayan 22. FIFA Dünya Kupası’nda final maçı bugün saat 18.00’de Arjantin ile Fransa arasında oynanacak. Messi ve Mbappe başta olmak üzere pek çok yıldızı kadrosunda bulunduran iki takım, 3. kez dünyanın en büyüğü olarak formasına 3. yıldızı da takmak istiyor. Saat 18.00’de Lusail Stadı’nda başlayacak maçı TRT 1 naklen ekranlara getirecek. Tribünlerde 89 bin, ekran başında ise milyonlarca kişi bu yıldızlar savaşını canlı izleyecek. Fransa 1998 ve 2018’de, Arjantin ise 1978 ve 1986’da bu kupayı kazanmıştı.

Hocalar konuştu: Scaloni ve Deschamps

"Favori iyi ki Fransa"

Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Lionel Scaloni, Fransa’ya karşı net bir oyun planlarının olduğunu ve sahadan kupayla ayrılmak istediklerini söyledi. Turnuva boyunca taraftarlarını mutlu etmeyi başardıklarını belirten Scaloni, “Dünyadaki en iyi taraftarlara sahip olduğumuza inanıyorum. Onların sevince ihtiyacı vardı ve bunu onlara verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Scaloni, iki takımın da maçın gidişatını etkileyebilecek çok sayıda oyuncuya sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu, Messi ve Mbappe’nin ötesinde Arjantin ile Fransa arasındaki bir maç. Messi için Dünya Kupası finalinden daha iyi bir senaryo olmaz” dedi. Basın toplantısına katılan kaleci Martinez ise, “Fransa’nın favori olduğunu duymak hoşumuza gidiyor. Kendimizi kimseden aşağı görmüyoruz” ifadesini kullandı.

Deschamps'ın derdi sakatlıklar ve hastalıklar

Fransa Milli takım Teknik Direktörü Didier Deschamps, “Arjantin ile muhteşem bir atmosferde final oynayacağız. Maç sonunda sadece bir takım üçüncü yıldızı takacak” dedi. Virüs ve sakatlık nedeniyle bazı oyuncuların maça yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili soruya cevap veren Fransız teknik adam, “Sağlık ekibi elinden geleni yapıyor” demekle yetindi.
Deschamps, tribünlerde daha fazla Arjantinli seyirci olacağı ve geleceğiyle ilgili soruya ise şu cevabı verdi:

Tutkulu taraftarları var ama sahaya onlar çıkmayacak. Geleceğimi final maçının sonucu belirlemeyecek. Dört yıl önce son 16 turunda Arjantin ile karşılaşmıştık ama şimdi çok farklılar. Dersimize de iyi çalıştık.

Haberin Devamı