Futbol Erden Timur Sivasspor - Galatasaray maçına dair açıklama yaptı
Paylaş
Erden Timur Sivasspor - Galatasaray maçına dair açıklama yaptı

Galaatsaray A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, dün akşam oynanan Sivasspor - Galatasaray maçına dair açıklamalar yapmak için 14.00'te kameralar karşısına çıktı. Timur, Sivasspor'un iptal edilen ve çok konuşulan gol pozisyonuna dair de konuştu.

 

Sivasspor - Galatasaray maçının ardından- Türk futbol camiası ayağa kalktı. Fenerbahçe bugün saat 15.00'te açıklama yapılacağını duyurdu. Galatasaray ise saat 14.00'e basın toplantısı düzenledi. Başkanvekili Erden Timur kameralar karşısına geçti. Timur'un sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

"Golün iptal nedeni açıklansın" Türk Futbol tarihinde ilk kez bir futbol takımı kendi galibiyetinin ardından çıkıp konuşuyor. Biz her zaman söyledik, tüm camialar adına adalet istiyoruz. Dün Mecnun başkanın dediği gibi biz de dünkü golün neden iptal edildiğinin açıklanmasını istiyoruz. VAR kayıtları da açıklansın. Bu pozisyon ve bundan önceki pozisyonlarla ilgili isteğimiz ve gayretimiz devam edecek. Uzun ve zor bir yol ama gerçekten adalet istediğimizi söylüyoruz. "Oyuncularımızın bir iddiası var" Bizim oyuncularımızın şöyle bir iddiası var: Top taca çıktı Sergio rakibini sonra itti. O pozisyonun taç olması lazım serbest vuruş değil. Oyuncularımızın iddiası bu ama yine de açıklama bekliyoruz. Şeffaflık istiyoruz. Yayıncı kuruluştan açıklama bekliyoruz! Bir parantez de yayıncı kuruluşa açmak istiyorum. Yıllardır maçtan sonra program yapıyorlar ve programın kendi prensipleri gereği hakem kararları konuşulmuyor; sonraki "Trio" programına bırakılıyor. Ancak bu kez direkt "hakem hatası" diyerek, "40 kişi anlam veremedik" diyerek açtılar. (Güntekin Onay maçtan sonra tüm spor servisi olarak hakemin golü neden iptal ettiğini anlayamadıklarını söylemişti) Bunun muhakkak yayıncı kuruluş tarafından açıklanmasını bekliyoruz. Yayıncı kuruluşun tarafsızlığıyla ilgili şüphe oluşursa kamuoyunda da maç yayınlarına dair sıkıntı olur. Yayıncı kuruluş adil olmalıdır. "Bize karşı başka bir girişim mi var?" Uzun, zor, meşakkatli ve yalnız bir yolda olduğumuzu biliyoruz. Kendi taraftarımızdan tepki görmeyi göze alarak konuşuyoruz bazen. Adalet arayış amacımızı bile manipüle ediyorlar. Medyanın da olayı bu kadar büyütmesi düşündürüyor. Şunu sormak istiyoruz, bize karşı başka bir şey mi başlatılacak? İçeride başka bir şeyler mi yapılıyor? Bunların araştırılıp değerlendirilmesi gerekiyor. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Sivasspor - Galatasaray maçı tekrar edilebilir mi? TFF ve MHK'nin kararı bekleniyor Habere Git Soru-cevap Soru: Alanyaspor maçı sonrası "Bu ligi bitirtmeyiz" demiştiniz. Bu bir tehdit olarak algılandı, açıklar mısınız? Maç sonu siniriyle herhangi bir açıklama yapmamam gerekiyor, bunu anladım. Eşim o günkü yayında boyun damarlarımın göründüğünü, ellerimin titrediğini söyledi. Söylediğim bir lafı aradan cımbızla çekip gündeme getiriyorlar. Kimseyi tehdit edecek bir kültüre sahip değilim. Tehdit diye bir üslubum olamaz. Bana maç sonrası konuşmamak için ders oldu diyebilirim. Soru: Fenerbahçe de açıklama yapacak. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Fenerbahçe derbisine yansıyacak bir durum olacak mı? Biz derdimizi anlatmaya çaba gösteriyoruz. Dünden beri koparılan kıyamet aleyhimize koparılıyor, biz de bunu önlemeye çalışıyoruz. Fenerbahçe - Galatasaray maçları hep eğlenceli olmuştur. Suni bir gerilim yaratmaya gerek yok. Güzel bir maç bekliyorum. Tansiyonu artırmamak gerekiyor, bizim sorumluluklarımız var. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Sivasspor - Galatasaray maçında iptal edilen gole eski hakemden tepki: Sıra dışı bir hata, inanamıyorum! Habere Git

Haberin Devamı