Futbol Skandal iddia: Sivas'ta VAR çizgisi yanlış mı çekildi?
Paylaş
Skandal iddia: Sivas'ta VAR çizgisi yanlış mı çekildi?

Sivasspor - Galatasaray maçında ev sahibi ekibin ikinci yarının başında attığı gol iptal edilmişti. O pozisyona dair tartışmalar sürüyor ve beraberinde birçok iddiayı getiriyor. O iddialardan biri, golün ofsayt nedeniyle iptal edildiği ve ofsayt çizgisinin yanlış çekildi.

 

Sivasspor - Galatasaray maçının 48'inci dakikasında ev sahibi ekip duran toptan gol bularak skoru eşitlemişti. Ancak önce VAR hakemi Özgüç Türkalp, sonra da VAR'ın uyarısıyla hakem Erkan Özdamar pozisyonu toplamda 6 dakika inceleyip "iptal" kararı verdi.
Oyunun endirekt serbest vuruşla başlaması ise iptal gerekçesinin ofsayt olduğunu düşündürdü. Hakemlerin kararını hiç kimse net şekilde anlayamadı çünkü ne VAR'da incelenen görüntü ekranlara yansıdı ne de yayıncı kuruluş, pozisyon iptaline dair bir bilgiyi ekrana yansıtabildi.

Haberin Devamı

TRT Spor yorumcusu Alp Pehlivan ise, maç sonrası yayına mesaj göndererek skandal bir iddia ortaya attı. Pehlivan, VAR'ın ofsayt çizgisini yanlış yerden çektiğini ve bunu anladıktan sonra iş işten geçtiği için geri dönemediğini bildirdi.

İddiaya göre VAR, Robin Yalçın ile Nelsson'un pozisyonunda ofsaytı Nelsson'un omzundan çekmesi gerekirken ayağından çekti. Böylece Robin Yalçın ofsayt gibi göründü ancak ofsayt değildi.

Riva'daki VAR görüntülerinin yayıncı kuruluşa gönderilmemesi de dikkat çekti.