Futbol Sivasspor - Galatasaray maçında iptal edilen gole eski hakemden tepki: Sıra dışı bir hata, inanamıyorum!
Paylaş
Sivasspor - Galatasaray maçında iptal edilen gole eski hakemden tepki: Sıra dışı bir hata, inanamıyorum!

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta Sivasspor'un 50'nci dakikada attığı gol, uzun incelemeler sonunda iptal edilmişti. Maçın önüne geçen karara eski hakemlerden yorum geldi.

 

Sivasspor - Galatasaray maçının ikinci yarısında ev sahibi ekip, serbest vuruştan beraberlik golünü buldu. Dakikalar 50'yi gösterirken gelen golde orta hakem Erkan Özdamar önce santrayı işaret ederek golü verdi. VAR ise inceleme talep etti ve Özdamar'a pozisyonu izleme önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

VAR ekranına giden Özdamar uzun süre pozisyonu inceleyip VAR ile istişare ettikten sonra golü iptal etti ve "endirekt serbest vuruş" kararı verdi. Maçın ardından beIN Sports'taki "Trio" programında pozisyon değerlendirildi. Deniz Çoban, Bülent Yıldıırm ve Lale Orta'nın görüşleri şöyle:

Bülent Yıldırım:

VAR'da görüntüler hakemin kararının yanlış olduğunu göstermedikçe, VAR pozisyona dahil olamaz. Bu bir VAR protokolu. İspat yoksa, hakemin kararına karışamazsınız. Bence VAR, kalecinin nerede olduğunu unuttu ve yanlış yaptı. Robin Yalçın'ın sağ ayağının, kaleye daha yakın olduğunu düşünmüş olabilirler. Nelsson kale direğinde ve geride Sacha Boey de var. O da hizada olabilir. Burada ofsayt varsa, VAR çizgi çeker. Şüphe varsa, monitörde izletir. VAR, Robin Yalçın'ın ofsayt olduğunu düşünüyor ama yanlış. Burada ofsayt yok. Baştan sona yanlış bir uygulama. Sıra dışı bir hata. Olmayan bir ofsayt verildi, inanamıyorum. Bence hakem de çözemedi ama iptal etti.

Haberin Devamı

Deniz Çoban:

Golün iptali yanlış. Burada skandal bir hata mevcut. Bu hata da VAR'ın.

Lale Orta:

VAR çağırıyorsa, kanıt lazım. Biz bunu göremedik. Kanıtlamadan neyi iptal ediyorsunuz? Taradım ama ofsayt göremedim. Karar yanlış. VAR hakeminin hatası kadar, orta hakemin kararı da yanlış. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Sivasspor'dan gol tepkisi: Açıklama bekliyoruz Habere Git