Futbol 'Farklı kazansalar da eksikler büyük sorun'
Paylaş
'Farklı kazansalar da eksikler büyük sorun'

Fenerbahçe ve Galatasaray görkemli galibiyetler alınca zirvede durum değişmedi. Ancak sakat ve cezalıların yokluğu sıkıntı yarattı. Bu nedenle çözüm ara transferde alınacak isimlerde. Şampiyonluk yarışından uzak kalsa da Türkiye Kupası’nı hedefleyen Beşiktaş ve Trabzonspor da transfere bel bağladı.

FENER’E STOPER VE FORVET GEREKİYOR

Haberin Devamı

Fenerbahçe 5-1’lik galibiyete rağmen İstanbulspor’a ciddi pozisyonlar verdi. Stoper ve orta saha alınacak. Peki forvet de gerekmez mi?

COŞKUN TÜRK: Verdi evet, çünkü ideal savunma kurgusu bozuldu. Osayi, Becao, Djiku yok. Oosterwolde de mecburiyetten stoper oynuyor. Becao ve Djiku dönene kadar sıkıntı büyük olacak. Bu nedenle transferin ilk günü stoper alınmalı. Dzeko’nun yaşı ve eğer gitmeye niyetliyse Batshuayi düşünüldüğünde forvete de mutlaka takviye şart.

FAİK GÜRSES: Savunmanın bu kadar açık vermesi düşündürücü. Orta alan gerekli desteği veremedi. Fred yoksa, defans çaresiz kalıyor. Forvet işini yaptı. 3 kaliteli santrforun var. Bu alana transfer gerekmez.

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe’nin Becao dışındaki mevcut alternatif stoperleri bir türlü güven veremedi. Doğal olarak bu bölgeye takviye şart. Kaliteli bir stoper ile Fener bu kadar kolay pozisyon vermez. İyi bir orta saha her takıma her zaman lazım. Forvet ihtiyacına gelince; durum biraz farklı. Bence şu an için bir forvete değil, Batshuayi’nin acilen biraz daha süreye ve morale ihtiyacı var. Alternatifi Dzeko olunca yedek kalması normal ama bunu dert ediyor. Kendince de haklı gerekçeleri var. Oynadığı zaman da elinden geleni yapıyor. Üstelik Dzeko’dan farklı meziyetleri var. Ama gitmeyi kafasına koyduysa tabii ki mutlaka bir forvet alınmalı.

Haberin Devamı

KARTAL PENALTICI BULMALI

Tadic’in kaçırdığı penaltılar can sıktı. Kazanılan maçta önemli değil ama kritik maçta kaçırırsa ne olacak? Penaltıcı değişmeli mi, kim olmalı?

COŞKUN TÜRK: Tadic penaltıları böyle kullanacaksa artık kullanmasın. Bunu hocası yapmadan kendisi söylemeli. Takımda penaltı atacak isim çok. İrfan Can’dan başla, Szymanski, Cengiz, Dzeko, Batshuayi diye say...

FAİK GÜRSES: İsmail Kartal acilen penaltıcısını değiştirmeli. Tüm kaleciler Tadic’i ezberledi. Kaleye yeni geçen Alp bile Tadic’in penaltı röntgenini çekmiş.

ŞORAY UZUN: Her futbolcu penaltı kaçırır. Tadic attığından fazlasını kaçırmış. Önemli bir maçta, kritik bir zamanda kaçırması durumunda açık söyleyeyim taraftar onu affetmez. Benim Fenerbahçe’de alternatif penaltıcım Ferdi Kadıoğlu olur. Kalırsa ve süre alırsa da Batshuayi. İrfan Can’a attırırım Tadic ile bu riski almam.

Haberin Devamı

KEREM TOPARLANMALI ZAHA SORUMLULUK ALMALI

Galatasaray çok önemli eksiklerine rağmen kayıpsız devam ediyor. Icardi birkaç maç daha dinlenecek. Her maç Abdülkerim gibi bir kahraman çıkar mı?

ŞORAY UZUN: Beşiktaş maçında Ghezzal, Fenerbahçe maçında Djiku çok kötü sakatladılar. İcardi’yi derbiler bitirdi. Adam tekme yedi, üstüne itildi kakıldı, sonra da sahada dayak yedi. Yüzünde kırıklar var. Belli ki biri bir tarafını daha kırana kadar durmayacaktı. Bir süre oynamasın zaten. Her maç bir kahraman çıkabilir ama her çıkan kahraman maç kazandırabilir mi bilinmez. Kahraman beklemektense; Kerem Aktürkoğlu’nun dışarı vurduğu topların gol olmasını tercih ederim. Bir de bu yoklukta Wilfried Zaha’nın biraz daha sorumluluk alması gerekiyor.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray bir bölümünde zorlandığı maçı net skorla kazandı. Icardi’nin oynamamasını tam anlamış değilim. Madem antrenman yapamıyor güçten düşüyorsa niye bir sürü maçta iğneyle oynadı. Abdülkerim ekstradan çıktı. Orta saha ve forvette gol atacak bir sürü isim var.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Geldiği günden bu yana her maç üstüne koyan bir Abdülkerim var. Bazen küçük hatalar yapıyor. Fakat ölü topta karşı kalede, savunma bölgesinde de harika işler çıkartıyor.

SİVAS MAÇI ZOR AMA FAVORİ CİM BOM

Cim Bom, perşembe günü Bülent Uygun ile ilk maçını kazanan Sivas’a konuk olacak. Dondurucu soğukta nasıl bir maç bizi bekliyor?

ŞORAY UZUN: Sivas’ta bu mevsim hava şartları her zaman zor olmuştur. Sivas yeni hocasıyla Kayseri’yi deplasmanda mağlup etti. Üstelik iyi bir oyunla. Çok zor bir deplasman maçı olacak. Her futbolcu artık elini taşın altına sokmalı. Emek yoksa kazanç da yok. Bu kadar basit. Sıra bekleyen kardeşlerimizin de kendilerini gösterme fırsatı geldi işte. Ya kendilerini gösterecekler ya da kulübeye geri dönecekler.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray’ın bu dönemde oynayacağı en zor maçlardan biri kuşkusuz. Hem Bülent Uygun faktörü hem soğuk hava Galatasaray’ı zorlayacaktır. Ancak doğal favori tabii ki Galatasaray’dır.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Sivasspor maçını eksiklere rağmen geçerse büyük bir eşik atlatmış olacak. Sainz, Manaj kontrataklarda çok etkili. Hava da Galatasaray’ın, özelikle yabancıları için bir handikap olabilir.

HOCA KARİYERLİ AMA ŞU ANKİ KADRO KÖTÜ

Beşiktaş, Kasımpaşa maçıyla dibe vurdu, hoca işini de bu hızla çözdü. Fernando Santos kariyerli bir hoca. Bu kadroyla ya da yapılacak birkaç transferle takımı toparlar mı?

FAİK GÜRSES: Bu seneyi geçiniz. Beşiktaş’ın derdi hoca değil. Futbol, iyi kadronuz varsa gelişim gösterir. Önce bu oyuncu grubunda gereken temizliği yapacaksınız. En kariyerli hocayı da getirseniz bu oyuncularla iflas eder. Santos’u hayatında karşılaşmadığı büyük bir tehlike bekliyor. 

COŞKUN TÜRK: Santos’tan bu sezon mucize beklenmemeli. Önümüzdeki sezona bakacak ve kurgusunu bu yönde yapacaktır.

ŞORAY UZUN: Santos tabii ki Beşiktaş’ı toparlayacaktır. Bu saatten sonra ne kadar yeterli olur bilinmez ama toparlayacaktır. Transfer döneminin başlaması da hem Beşiktaş hem Santos için bir avantaj. ‘Bu durumda kimi alacaksın; elde kalanları mı?’ diye düşünenler vardır. O iş öyle değil. Çok kaliteli olmasına rağmen mevcut takımında iyi görünmeyen pek çok futbolcu var. Örneğin (eğer Fenerbahçe’den ayrılırsa) Batshuayi. Son dakika alınan, motorlu kuryelerle lisansı çıkarılan, kimsenin pek bilmediği futbolcuların Beşiktaş’a şampiyonluk yaşattığı unutulmasın.

TRABZON’UN TEK İSTİKRARI AVCI

Trabzon’da Bakasetas gitmek istiyor. Ara transferde giden ve gelen çok olacak gibi. Bu takımın dengesini bozmaz mı?

FAİK GÜRSES: Bakasetas da giderse sorun büyük olur. Onun yaptığı işi gerçekleştirecek oyuncuyu bulmadan gönderirseniz başınıza iş alırsınız.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor da bu sezon sadece kupaya odaklanacak. Giden, gelen çok olacaktır. Avcı, önümüzdeki sezonun takımını oluşturacaktır.

ŞORAY UZUN: Çağan Irmak’ın Babam ve Oğlum filminde çok güzel bir replik vardır; ‘Gitmek isteyenin önünde dağ olsa durmaz’ diye. Biri gitmeyi kafasına koyduysa onu ikna etmeye çalışmak iki tarafa da zarar verir. Bırak gitsin. Zaten seni unutmamışsa mutlaka dönecektir. Her dönüş iyi olacak diye bir kaide de yok. Görünen o ki gidenler ve gelenler olacak. Bu sirkülasyon bence takımın dengesini bozmaz. Çünkü Trabzon’da istikrarlı bir dengeden bahsetmek zor. Trabzon’un en büyük istikrarı teknik direktörü. Tüm denge unsuru o. Kadro değişiklikleri için söyleyebileceğimiz; umarız gelenler gidenleri aratmaz.