Futbol Fas'ın hocasından Portekiz zaferi sonrası merak uyandıran açıklama!
Paylaş
Fas'ın hocasından Portekiz zaferi sonrası merak uyandıran açıklama!

Fas, dün akşam Portekiz'i 1-0 yenerek Dünya Kupası'nda yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Ülke tarihinin en yüksek turnuva derecesi olan bu sonucun ardından Fas'ın teknik direktörü Walid Regragui, sürpriz bir açıklama yaparak herkeste merak uyandırdı.

 

Fas'ın Portekiz'i 1-0 yenerek yarı finale yükselmesinin ardından teknik direktör Walid Regragui sır dolu bir açıklama yaptı. Regragui, bir önceki turda eledikleri İspanya maçının hemen sonrasında yaşanan olayı anlattı.

Haberin Devamı

"SABAHA KADAR ÇALIŞTIK"

Regragui, "İspanya'yı yendiğimiz günün gecesi otelde odamın kapısı çalındı. Kapıyı açtığımda elinde bir tomar kağıtla içeri o girdi. Bana, 'Portekiz maçını kazanmak istiyorsan beni dinle, 3 ayrı plan hazırladım' dedi.
İlk başta şaka yapıyor sanmıştım ancak çok ciddiydi. O gece gün aydınlanana dek beraber planlar üzerinde çalıştık. Kim olduğunu şu an söylemeyeceğim ancak bu zaferde en büyük pay ona ait" dedi.

KİMİ KASTEDİYOR?

Regragui'nin bahsettiği kişinin Fas'ın bir önceki teknik direktörü olan ve şu anda Suudi Arabistan'ı çalıştıran Herve Renard olduğu düşünülüyor.

Renard, Afrika kıtasında büyük saygı duyulan bir isim ve 2018 yılında Fas'ı 1998'den beri ilk kez Dünya Kupası'na götürmüştü.

Haberin Devamı

Renard'ın kıtadaki başarıları şöyle:

  • 2012 yılında Zambiya ile AFCON'u (Afrika Uluslar Kupası) kazandı
  • 2015 yılında Fildişi Sahilleri ise AFCON'u kazandı
  • 2018 yılında Fas'ı 1998'den beri ilk kez Dünya Kupası'na götürdü
  • 2022 Suudi Arabistan ile kupanın favorisi Arjantin'i 2-1 yendi
Victor Nelsson: Galatasaray ile şampiyonluk kazanmak istiyorum Galatasaray'ın Danimarkalı futbolcusu Victor Nelsson, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda gruptan çıkamadıkları için hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Nelsson sarı-kırmızılılarla şampiyonluk kazanmak istediğini söyledi.