Futbol Herve Renard'ın temizlik işlerinden zirveye uzanan muhteşem hikayesi
Paylaş
Herve Renard'ın temizlik işlerinden zirveye uzanan muhteşem hikayesi

Suudi Arabistan, Dünya Kupası C Grubu'nda Arjantin'e hiç kimsenin beklemediği bir yenilgi tattırmıştı. Galibiyetin mimarı ise Suudi Arabistan koçu Herve Renard'tı. Fransız teknik adam, maç öncesi yaptığı açıklamada "Piknik yapmaya gelmedik, Arjantin'i yenmek için 3 planımız var" demişti. İşte Renard'ın zafere giden muhteşem hikayesi...

posta.com.tr / Spor - Suudi Arabistan'ın hocası Herve Renard, Afrika'yı ve Afrika'daki gönülleri fethetmeye devam ediyor. Afrika Kıtası'nda şimdiye dek birçok ilke imza atan Renard'ın başarıları şöyle:

Haberin Devamı
  • 2012 yılında Zambiya ile AFCON'u (Afrika Uluslar Kupası) kazandı
  • 2015 yılında Fildişi Sahilleri ise AFCON'u kazandı
  • 2018 yılında Fas'ı 1998'den beri ilk kez Dünya Kupası'na götürdü
  • 2022 Suudi Arabistan ile kupanın favorisi Arjantin'i 2-1 yendi

54 yaşında Fransız teknik adam, Afrika'daki milli takım başarılarını kolay kazanmadı. Parlak bir futbolculuk kariyeri geçirmeyen Renard, 30 yaşında dizindeki sakatlık nedeniyle emekli olup antrenörlük işine atıldı.

KOÇLUK KARİYERİ KÖTÜ GİTSEYDİ...


O dönem Fransa'da amatör liglerde mücadele eden Draguignan'da teknik direktörlük yapan Renard, bir yandan lisansını almaya çalışırken bir yandan da futbolda işlerin kötü gitme ihtimaline karşın temizlik şirketi kurdu.

Eşiyle beraber sabahın erken saatlerinde kalkıp temizlik işlerine baktıkları binaların çöplerini topladı ve şirketlerini büyütmeye çalıştı.

ANNESİNİ GÖZYAŞLARIYLA ANLATMIŞTI


Renard, L'Equipe'e verdiği röportajda bu işleri yaptıkları süreci ve geçmişte yaşadığı zorlukları gözyaşları içerisinde anlatmıştı.
Fransız hoca, "Nereden geldiğimi biliyorum. Temizlik işleri için sabahın 3'ünde kalktığım günlerden buralara geldim. Ayrıca annemin emeklerini unutmuyorum. Annem, eşini kaybetmiş birçok anne gibi oğlunu tek başına büyüttü. İki işte çalıştı ve benim için her şeyi yaptı. Şu anda olduğum kişi olmamı sağladı. Polonya asıllı biriydi ve sert bir insandı, beni de öyle yetiştirdi" demişti.

Haberin Devamı

KADERİ 2007'DE DEĞİŞTİ


Renard'ın kaderini değiştiren teklif ise 2007 yılında vatandaşı ve meslektaşı Claude Le Roy'dan geldi. Gana'yı çalıştıran Le Roy, Renard'a yardımcı antrenörlük teklif etti. Renard görevi kabul etti ve 1 sene burada çalıştı.

Ardından Zambiya, Angola, Fildişi, Fas ve Suudi Arabistan hikayeleri yazıldı.