Futbol FIFA Başkanı Infantino, 'samimi dostu' Nusret'i takip etmeyi bıraktı
Paylaş
FIFA Başkanı Infantino, 'samimi dostu' Nusret'i takip etmeyi bıraktı

2022 Dünya Kupası finalinin kupa töreninde sahaya giren Nusret, FIFA kurallarını çiğnemiş ve büyük tepki çekmişti. Nusret'e gösterilen tepkilerin ardından "yakın arkadaşı" olduğu iddia edilen FIFA Başkanı Gianni Infantino, ünlü şefi takipten çıktı. Infantino'nun, Nusret'ten rüşvet aldığı iddialarını bertaraf etmek için bunu yaptığı tahmin ediliyor.

 

Nusret Gökçe'nin Dünya Kupası törenindeki hareketleri gündeme oturmuştu. Sahaya sadece görevliler ve iki takım heyetlerinin girebildiği kupa töreninde Nusret, çok az kişide olan mor renkli giriş kartıyla alana girmişti.

Haberin Devamı

Kartı nasıl edindiği bilinmeyen Nusret'in kupaya dokunması, oyuncuları rahatsız ederek fotoğraflar çektirmesi büyük tepki toplamıştı.

Bu görüntülerin ardından FIFA Başkanı Gianni Infantina, "yakın arkadaşı" olduğu iddia edilen Nusret'i takipten çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI


FIFA sözcüsü "FIFA, 18 Aralık'ta Lusail Stadyumu'ndaki kapanış töreninin ardından bazı kişilerin sahaya nasıl usule aykırı bir şekilde erişim sağladığını tespit etmeye çalışıyor. Daha sonra, uygun şekilde işlem yapılacak" demişti.

Infantino'nun, Nusret'ten rüşvet aldığı iddialarını bertaraf etmek için takibi bıraktığı tahmin ediliyor.

İLK MEN U.S. OPEN'DAN GELMİŞTİ


Daha önce Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonluğunda da sahaya girmeye yeltenip ortamı geren Nusret'e yasak geldi. U.S. Open Cup, "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden bu vesileyle men edilmiştir" açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

U.S. Open Cup, Amerika Birleşik Devletleri'nde tek maçlı eliminasyon sistemli futbol organizasyonu olmasının yanı sıra ülkenin en eski futbol turnuvası olması özelliğine sahip.