Futbol Fırtınalı gece
Paylaş
Fırtınalı gece

Ligde 18 maçtır yenilmeyen Kara Kartal ile milli ara sonrası yükselişe geçmeyi hedefleyen Bordo-Mavililer kozlarını paylaşacak. Şenol Güneş’in öğrencileri 5 maçtır Trabzon’a karşı kazanamıyor.

Milli ara sonrası Trendyol Süper Lig’de 5. haftanın en önemli maçı bugün Trabzon’da oynanacak. Trabzonspor, Papara Park’ta ligin formda ekibi Beşiktaş’ı konuk edecek. Dev randevu öncesinde Siyah- Beyazlılar’ın ligdeki 18 maçlık yenilmezlik serisi dikkat çekiyor. Milli aranın ardından yükselişe geçmeyi hedefleyen Nenad Bjelica’lı Fırtına ise kendi evinde sezonun ilk büyük maçında 3 puan almayı hedefliyor. Trabzon, 2 galibiyet, 2 mağlubiyetle 6 puanla 7. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

TRABZON 9 AYDIR GALİBİYETE HASRET

Şenol Güneş’in öğrencileri, 5 maçtır rakibini yenemiyor. Kara Kartal, son galibiyetini 2020-2021 sezonunda 3-1’lik skorla almıştı. Bordo-Mavililer ise ligde 3 büyüklere karşı 9 aydır kazanamıyor. Fırtına, son galibiyetini şampiyonlukla tamamlanan sezonda Abdullah Avcı’yla Fenerbahçe’ye karşı 2-0’lık skorla elde etmişti. Bjelica, Beşiktaş karşısında da yenilirse, Trabzonspor’da büyük takımlara rakip olduğu ilk maçların tamamını kaybeden ilk yabancı teknik direktör olacak.

TREZEGUET KARTAL’I SEVİYOR

Bordo-Mavillier’in Mısırlı yıldızı Trezeguet, Beşikta’a karşı Nenad Bjelica’nın en önemli kozu olacak. Trezeguet, Süper Lig’de Siyah- Beyazlılar’a karşı Kasımpaşa, Trabzonspor ve Başakşehir formasıyla 7 maça çıktı. Mısırlı futbolcu, 4 gol atarken 2 de asist yaptı. Trezeguet, geçen sezon İstanbul’da 2-2 sona eren maçta gol atmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

GECE GELDİ SABAH KAFİLEDE

Vincent Abobuakar, Trabzonspor maçına yetişti. Ailevi sebeplerden dolayı Fransa’ya izinli olarak giden Kamerunlu forvet, önceki gece İstanbul’a geldi. Sabah takımın antrenmanına katılan Aboubakar, Trabzonspor maç kafilesine dahil edildi. Bugün sahaya 11’de çıkacak olan Aboubabakar, bu sezon ligde ilk golünü atmak için mücadele edecek.

AMARTEY ŞOKU

Beşiktaş’ta Daniel Amartey, bel ağrısı nedeniyle dün kadrodan çıkarıldı. Kulüpten yapılan açıklamada Ganalı stoperin tedavisine başlandığı belirtildi.

KULÜBÜN BORCU: 6.696.974.5346.696.974.534 TL

Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, mali konularla ilgili üyeleri bilgilendirdi. Şentürk, siyah-beyazlı kulübün 31 Mayıs 2023 itibarıyla borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğunu kaydetti.

SEÇİM OLURSA KAÇMAM!

Beşiktaş’ın 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu toplantısı Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Başkan Ahmet Nur Çebi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çebi, “Artan kur 18 milyon euro, devletimizin artırdığı ekstra vergi yükü 25 milyon euro oldu. Ayrıca 4-5 tane hocamızın da verim alamadığı kadro dışı oyuncularımız vardı, 31 milyon euro kaybettirdi. Yayın hakları da 3.5 yıl içinde 40 milyon aşağı indi. Yani, 144 milyon euro elimizde olmayan nedenlerle kulübümüze giremedi. Gerekirse de seçim için konuşuruz. Konu Beşiktaş ise gerisi teferruattır. Gereken değerlendirmeyi yaparız. Bundan kaçmayacağımı da söylüyorum. Biz bu sezon şampiyon olacağız. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Futbolcularımızı rahatsız edecek davranışlar içinde bulunmayalım” dedi

Haberin Devamı

TANSİYON YÜKSELDİ

Başkan Çebi ile aday olduğunu açıklayan Hasan Arat arasında sözlü atışma yaşandı. Arat: Bana ‘Bu kulüp babanızın çiftliği mi?’ diye cümle sarf ettiniz. Babam memurdu, çiftliği yoktu; bana sadece onur ve şeref bıraktı. Bir daha babam hakkında böyle bir lafı ağzınıza almayın. Özür dileyin. Çebi: Özür dileyecek bir şeyim yok.