Futbol Fransa Fas maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fransa Fas yarı final maçı hangi kanalda?
Paylaş
Fransa Fas maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fransa Fas yarı final maçı hangi kanalda?

Fransa Fas maçı için geri sayım başladı. Bu nefes kesen mücadelenin kazananı 18 Aralık’ta Arjantin ile final maçı oynayacak. Tarihinde ilk defa yarı finale yükselen Fas milli takımında da Dünya Kupası’nı iki kez ülkesine götüren Fransa milli takımında da önemli eksikler bulunuyor. Futbol severler ise günün ilk saatlerinden itibaren Fransa Fas maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fransa Fas yarı final maçı hangi kanalda? araştırması yapıyor…

Bu akşam oynanacak Fransa Fas maçı ile 2022 FIFA Dünya Kupası’nın son finalisti de belli olacak. D Grubu’ndan 6 puanla ayrılan Fransa, F Grubu’nda Belçika ve Hırvatistan gibi güçlü rakiplerin arasından grup lideri olarak çıkmayı başaran Fas ile bugün final bileti için kıyasıya bir rekabet içine girecek. Peki, Fransa Fas maçı saat kaçta başlayacak? Dünya Kupası Fransa Fas yarı final maçı hangi kanalda? İşte detaylar…

Haberin Devamı

FRANSA FAS MAÇI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Al Bayt Stadı'nda oynanacak ve Meksikalı hakem Cesar Ramos'un yöneteceği Fransa Fas maçı, saat 22.00'de başlayacak. Dev mücadele TRT 1, TRT 4K ve TRT İZLE'den canlı yayınlanacak.

FRANSA FAS MAÇI MUHTEMEL 11’LER

FRANSA: Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembele, Griezmann, Mbappe; Giroud

FAS: Bono; Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

MAÇ ÖNCESİ ANALİZLER

Fas ile oynadığı beş maçı kaybetmeyen Fransa (3G 2B), Kasım 2007'deki son randevudan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Afrika temsilcileriyle Dünya Kupası'nda oynadığı altı maçta sırasıyla birer galibiyet ve mağlubiyet alan Fransa, son karşılaşmasında Tunus'a 1-0'lık skorla mağlup oldu. Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada iki Afrika ülkesine mağlup olan bir takım bulunmuyor.

Haberin Devamı

Fas, Dünya Kupası finalinde boy gösterecek ilk Afrika ülkesi olmayı hedefliyor.

Dünya Kupası yarı finalinde yedinci kez boy göstermeye hazırlanan Fransa bu aşamadaki ilk üç eşleşmede elenirken (1958, 1982, 1986), son üç karşılaşmada final biletini aldı (1998, 2006, 2018).

2022 Dünya Kupası'nda rakip oyunculardan gol yemeyen ve dört maçta kalesini gole kapatan Fas, kalesinde gördüğü tek golü Kanada karşısında kendi kalesine attı. Bugüne kadar bir turnuvada 4+ gole kapama yapan iki takım da şampiyonluk ipini göğüsledi (İspanya; 2010, İtalya; 2006).